Thursday, December 24, 2009

pmr result!!!!!

arienie merupakn hari yg xdpt dilupakn oleh calon2 pmr 09.....
penulis ambil peluang utk mengikuti adik penulis ke sekolahnya utk melihat suasana ambik
keputusan peperiksaan pmr.....
setibanya disn pelbagai reaksi yg dpt penulis lihat....
calon2 nya xduduk diam dah.. tgn pula dah mcm ais....
ibubapa pulak nmpk sgt berdebar mnnt kptsn yg bakal diterima......
akhirnya saat yg di nnt tiba....
adik penulis berjumpa nagn guru klsnya dan ambik slip peperiksaan..
alhmdulillah..... dia dpt 7A 1B 1D......
not bad.. bermula saat itu maka smua prg pon bz dgn pggiln telefon
krn msing2 nak tahu result kgkwn.. ank kwn2..
mak abah pon bz ngan bunyi telefon.....
xmng tgn jgk dibuatnya......
pape pon tahniah kpd adik penulis...
moga2 result spm nnt lg gempak!!!!!

Tuesday, December 15, 2009

kampungku.. holidayku...

assalamualaikum......
jum lps family blik kmpg lg skali coz nak join skali ngan mak ngah.....
kali nie blik mcm2 plan yg dibuat ...
nak jlan2
nak berkelah...
smua cukup.....
okeylah arie pertama di perlis xde paper cuma mlm tue gi umh maklong....
ari ke 2 k ina dtg ambik penulis n ciktiniey gi jln.....
then blik umah diaorg msk mushroom sup.....
aduh penulis cukup xsuka mknn yg unsur putih mcm susu...
jenuh jgk nak telan.... mkn ngan roti perancis katanyaaa.....

mlm ke2 smua tydo umah wan....
esok pi jejalan pdg besar... apa lagi...
shopping tyme.. hehehe....
then blik tue apa lg kenalaa msk...
abg edi bg burung 17 ekor...
masyaAllah kena proses sendiri....



cabut bulu2 nya huhuhu......
then mak ngah msk gulai.....
esoknya pulak kitaorg gi picnic kat gua kelam...
bebdk kecik jelah yg enjoy mndi termasuklaaa adik ku..
walaupon dah bsr nak mndi jgk ish3



bila si besar mndi so kenala jg bodyguard kpd yg kecik2 hehehe
tyme kat gua kelam nie kitaorg ade buat bkr2 ikan skit.. kiranya mrgkap mkn tgh harilaa....
then smua blik umah msing2 kepenatan.... n tydo tyme......
lps asr gi umah mak lang...
dia jmput dtg ade mkn2 skit....
rupanya nak celebrate hari ulag thn perkahwinan mak lang n pak lang.....
ade fruit kek vanila... sedapp... he3
then mlm tue smua tydo kat umah mklong.......
esoknya kembali ke rumah......
maka bermula lah pula agenda yg bz utk knduri kna nie hu3......
apa2 pon muet xsiap lagi.....
ba xsiap lagi...
mahunya mngamuk miss lind n ustz azmir hu3......
thn nie merupakan holiday yg paling bz... hehehe...
ok that all for this tyme.....
see u next post.....
wsslam..

Sunday, December 6, 2009

alhmdulillah sudah diijabqabulkan

seperti yg diperkatakan.....
arienie k na n abg syafiq nikah.....
tarikh keramat bg mereka berdua.......hu3.....
abg syfiq singgh umh dulu coz smpi cni awl..
janji ngan tok kadi kol 11..so family dia dtg dulu rehat....
then k na tepon soh ambik kat kdi pengantin dah siap solek katanya..
so dtg kedua pengantin ini kerumahku..... maka berlakulah juga sesi fotografi...

then move ke surau tmn seri intan...
dgn sekali lafaz maka terpikullah tggungjwb yg bsr ats bahu2 mereka berdua he3....
trus blik ke umh mak teh ade mkn2 skit.. n berlakulah sesi fotografi yg xhenti2.....
tahniah k na abg syafiq..
moga jodoh kalian berkekalan...
amin........


imbas kembali saat pertunangan
selepas di ijab qabul moga berpnjangan hingga akhir hayat

Friday, December 4, 2009

Long holiday????

salam...
sory my blog... lm btol xupdate walaupon cuti akhir thn sudah lama bermula..
penulis msih blum mmpunyai kesempatan utk mgupdate blog nie....
lpas satu satu family dtg berknjung ke umah....
xhenti2.....ish3...
awl cuti kononnya nak buatla muet yg berlambk tue.. tp bila buka jer krts tue ade je yg xkena...
so smpi ari nie xsntuh lg hehehe...
sory miss linda hehehe......
thn nie raya haji kat my umah...
mak ngah pon join skali coz alang exam spm dia xnak blik nak study kat mrsm tue huhuhu......
arie khamis pelbagai perncgn di buat utk ry nie terutama nak msk apa lah...
ermm penulis dah cop kat my mom buat aym msk jepun... yg lain tue iktlaa xkesah....
apa yg penulis dpt rskan ry haji arietue xrs cm ry pon biasa je dok kat umh...
jiran sebelah umh nie pulak knduri ry ke 3
so secara xlgsg kemgkinn umh penulis pon akn digunakan.....
jd mak penulis pon kemaslaa umah..
penulis selaku pembantu setia menolong beliau agkt segala kerusi n sofa2 yg ade
ltk di tepi dan mlpgkan kwsn tetamu umah...
kms....kms...kms.....
smpai abah pon terkejut...
katanya kmi nie kms umah mcm umah nie yg nak terima menantu huhuhu......
arie berikutnya knduri berlgsung cm biasa je...

selasa lps penulis blik ke kmpg......
perlis indera kayangan.....
but my kazen yg lain pakat xcuti so bowink jgk blik xde geng....
kali nie all my uncle n aunt planning nak buat family holiday...
ke mana??
entahla.... ikut jer....
dok kat sn 3 arie then kmbali ke umh....
pastue bz pulak ngan kak na nak kawin esok!!!!!
mlm nie kena pi umh dia ade knduri skit seblm akad nikah esok....
ptg nie penulis dok umh just update fs...fb....
upload gmbr skol penulis dr dulu hingga kini.....

ermmm kgkwn pon dah jrg nak msj...
alasan yg biasa didgri 'bz skit'
so penulis pon naik maleh nak msj diorg..
klu igt2 tue nasibla...
mls nak kcu org yg terlampau bz dgn assgmnt2 mereka yg byk tue(waallahualam)

planning gi pb ngan kgkwn pulak xtahulah...
rs cm xleh pi je... coz family planning yg slalu mengejut..
sory kgkwn....... keampunan di pohon huhuhu
okehlaa xtahu dah nak tulis ape..
see u next post!!!!!!

wassalam.........................................

Friday, November 6, 2009

acara berbalas pantun....

seperti yg telah diperkatakan dan di amanahkn....
km selaku tingkatan enam telah diarahkn utuk mmbuat persembhn pantun...
dahla pantun kena buat sendiri...
kena buat tiga tema bersamaan satu tema bersamaan 12 rangkap pntun.....
3 tema 36 rgkp pantun...
mmg penat giler perah otk pkir...
dahla kena buat standard org dewasa nya pantun......
xmain arr pntun2 yg xmature tue hehehe......
ms smmgu jer......
tp mmg xsnka.. penulis tlah mgmbil cabaran sbgi juru pantun..
hehehe....
dahla slma nie xpenah pegg mikrofon tue dpn org rmi.........
ms time pntun tue brlgsung tgn nie sjuk mcm ais ketul dah pon huhuhu...


beginilah keadaannya ats pentas....
kecut perut dibuatnya dahla smua pelajar tgk...
segan sgt klu acara berbls pantun jd kelam kabut....
syukur alhmdullilah smua berjln lncar...
ckgu2 pon kata kitaorg buat best....
itulah yg sedap didgr...
lps persmbhn pantun rs ringan sgt kepala.......
smua dah lps...
lega rsnyaa.......
pape pon satu pngalamn br buat penulis.......
enjoy sgt arie tue...

barisan pemantun.....



kami bersama selamanya

adikku diserang campak!!!

2 mmgu lps adikku telah di serang cmpak....
penulis pon wisau jgk dibuatnnya sbb rsnya penulis xpenah kena cmpk.....
kmgkinn bsr akn terkena....
nasib baik penulis dah nak blik hostel ptg yg dia kena cmpk tue...
klu tak....
ish3......
xtaula....
dahla nak final exam nie.......
aduh nie lg satu hal dah nak exam......
mcm manala agknya.........
wisaunyaa.......
anyway do the best...
kpd adikki semoga dikau cepat sembuh.....
n kakakmu ini berharap agr virus itu xmenyerang diriku pulak...
hehehe......

i like this picture......
penulis n adik penulis sentiasa peace!!!!

Friday, October 23, 2009

luahan rasa hati

pejam celik....
pejam celik....
dah nak ujung tahun.....
tahap kerisauan smakin menebal dlm diri....
smpai terbw2 dlm mimpi apabila memikirkannya......
harapan owg lain disekeliling amt menggunung....
my parents.. cikgu2....
penulis akn cuba buat yg terbaik dan apa yg termampu.....

saat ini penulis seolah2 tersepit antara insan2 yg penulis sygi dan insan2 yg penulis hormati.......
penulis xtahu nak buat apa..
ckp salah xckp pon salah nak mendiamkan diri pon xkena...
mrk semua meluahkn perasaan xpuas hati mreka antara satu sm lain kpd penulis dan mgharap penulis dpt mmbntu mrk.....
ttapi mrka xmgetahui bhw penulis brd dlm keadaan serba salah sekarang.....
mrka semua org istimewa dlm hidup penulis.....
penulis xmahu sesiapa disakiti.....
org yg penulis hormati cuba mengorek rahsia dkt penulis ttg org yg penulis sygi..
dan org yg penulis sygi pula cuba mengorek rahsia ttg org yg penulis hormati.....
argh!!! penulis btul2 rs terhimpit.....
adakah ini crnya Allah nak uji thp kejujuran? kesetiaan? penulis kpd mreka......
ya Allah saat ini penulis hnya mampu mendiamkn diri n tersnyum setiap kali cerita ttg sesama mrk diluahkan kpd penulis........

walaupon pd luarannya kita nmpk sgt akrab namun terasa dlm hati siapa yg tahu.....
semakin hari penulis semakin nmpk prwtkkn sbnr berkaitan dgn dirinya......
mgkin krn km slalu bersm jd penulis dpt mengenalinnya dgn lbih dkt.....
xdpt dinafikan dr segi luaran mmg dia mempunyai dy tarikan yg baik namun penulis amat kcw sekali apabila dia xtahu bhw dibelakangnya pelbgi cite xbaik penulis dgr......
mrk yg lain menyatakan rs xpuas hati ttg dirinya kpd penulis.....
kdg2 penulis akui ade jg apa yg mrka katakn ttg dirinya btol...
tapi inilah cabaran yg paling susah penulis nak buat ialah utk menegur shbt2 penulis......
perkara yg paling susah penulis nak buat krn penulis takut slps teguran dibuat ukhwah km semakin jauh..... penulis xnak prkr itu berlaku.......

entahlaaa....
mgkin pd ms ini Allah nak tunjukkan kpd penulis bhw di dunia ini terdpt byk ragam manusia.....
DIA bg penulis berfikir bgaimana nak selesaikan mslah nie dgn cr yg baik dgn xmenyakiti hati sesiapa.......
dgn semua mslh ini sedikit sebyk dpat memberi penulis pengalaman dan dpt berfikiran dgn lebih matang lg.......

Sunday, October 11, 2009

terkilan + jamuan aspuri af

penulis sgt terkilan sbb video koleksi gmbr reunion xleh nak upload.....
geramnnyaaa!!!
so kpd kgkwn klu nak tgk pic gi kat my fs jelah yea....

mggu lps aspuri alfalah buat jamuan akhir thn merangkap jamuan raya skali...
ini kali pertama penulis join jamuan diaorg..
penulis rs jamuan dioarg not bad..
paling terkejut ptg tue org khemah dtg psg khemah...
aiseh khemah nyer mcm khemah nak kenduri kawin.. siap berenda2 lagi...
tinggal tggu pengantin n geng kompang dtg je...
cuma mlm tue hujan..
meriah jgk majlis nie.. tp klu xujan lagi meriah.......
cikgu2 pon dtg...
mmg best.......
time nie jgklaa pakat melaram pki bj yg cntik2 berkilau2 n mcm2.. smpai xterkata hehehe

n saat yang dinnt pertukaran adiah semua pelajar aspuri.....
hadiah pertukaran byk sgt 108 buah.... bsr kecik smua ader...
pastue ada gak special gift....
adiah utk org2 teristimewa dlm atie hehehe.....
pape pon mmg meriah.......

adiah-adiah sapa punya????


jemput2 mkn...enjoy2
posing2 dulu.....

Thursday, September 24, 2009

reUniOn @ open house???

seperti yg dijanjikan reunion kan diadakan umh penulis.....
pagi2 lg penulis dah siap2kan umah..
standby apa yg patut kat umah nie.....
tepat jam 9.45 pagi muncul lah 3 org sahabat penulis.....
pastue dtgla lagi sorg.....
then tggu tggu ntggu yang lain smpi kol 10.30 xsampi2...
ish sesat ker yg lain nie.....
tetiba bunyi deruan motor yg byk...
ermm hero2 dah dtg......
jd penuhla kembali umh penulis.... then dtgla sorg demi sorg kwn penulis yg girls nie.....
mulalah km menjamu selera dgn pelbagai juadah yg disediakan......
mkn mkn mkn smpai la kenyang perut2 mereka hehehe....
pastue diselangi dgn sesi ambik photo buat tatapan rindu hehehe....
posing sn posing sini... mcm2 aksi ade...
pastue diaorg plan nak gi umh umi......
akhirnya terpaksa juga mereka meminjam kereta ayah penulis....
iyelah nak pegi sekali ramai2 kenala bwk ank org baik2 naik keta tue.....
lps je diaorg pegi k na n tunangnya dtg....
katanya nak pinjm mak n abah jap nak gi beli perabot.....
ermmm penulis pon naik jap nak solat zohor.. tgh relak2 jap kat bilik abah penulis jerit..
nie ade kwn penulis dtg lg...
kelam kabut penulis turun rupanya dioarg dtg blik antar keta.....
pastue depa relak jap kat umh coz motor diaorg ade org pinjm....
tetiba dtg pulak jiran2 ku disebelah umah...
ermm jemput2 masuk...
dan tyme nie jgk paksu smpai....wah3 meriah rumahku arienie...
mkn jelah aper yg ade yea.... smpai kol 4.30 tutup jap pintu umah nak solat...
then mennti kdtgan ustazah kesygn ku hehehe....
dlm kol 5 lebih ustzah pon smpai...
jamu apa yg ade.. then cikton pon dtg.... meriah3
pastue sempat lagi bergamabr ngan ustazh hehehehe

sampaila ke mlm.....
mmg letih giler....
xpernah penulis seletih nie..
pape pon rayer taun nie mmg rs enjoy sgt.......


kpd kgkwn inilah hasil vidoe gmbr2 korg..
enjoy the vidoe... n komenla pape yg patut kat shoutmix sebelah.....

Wednesday, September 23, 2009

---ceritera syawal---

awl pagi lg penulis dah bgn apa lg nak solat subuhla....
then seperti tgasn sblm nie penulis akn iron semua bj rayer yg nak dipakai....
sblm pegi solat raya penulis n family sarapan dulu...
then ade jiran penulis jemput ke rumah dia dulu sblm blik kmpg sebelah mak...
but sblm tue sempat gak km bergmbar dulu hehehe...
then lpas zohor br penulis blik perlis.....
seperti yg dikatakn selpas solat raya pegilah beraya umah jiran2 kat sebelah mnyebelah nie....
alih2 tgk jam dah kol12 tgh arie... k na kat sn dah ngamuk coz dia nak kamera huhuhu.....
ayah penulis pecutla blik kmpg sebalah mak nie... walaupon dah kol 12 tgh hari tp still maintain bleh ambik gmbr.....
k na la yg ngajar nyer nie....



lpas makan2 kat sn n jlan kat umah sedara kat sn penulis n family kembali pulang ke umh...
nak bersiap blik perlis pulak nie.....
kol 3.30 dr umh...
kol 7 ptg br smpi umah wan....
then seperti biasa mlm raye km semua akn berkumpul kat umah maklong..
mlm nie rs letih sgt arrrr....

then esoknya rs kedua mak su ajk gi makn nasi tomato kat umh dia.....
mmg meriah klu skali sekali dpt kumpul rmi2 mcm nie...
apa yg penting dpt jgk penulis jmpa n bergmbar ngan sorg kazen kesyngan penulis nie.. hehehe


then ptg tue pegilah pulak beraya kat umh sedara mara yg lain....
sampai penat bdn nie......
mcm nielah keadaan nya klu arie raya....
xsudah2 berjalan...
but time nielah peluang nak jumpa semua sedara mara.....
thn nie rayer mmg enjoy.....

Friday, September 18, 2009

--SeLamaT HaRi Raya AidilFiTri--

"anak muda di rantauan semua pulang ke desa....
semua pulang ke desa ...
ibu dan ayah keriangan....bersyukur tak terkira....."

arienie arie kedua penulis ade kat umah...
today kmgkinan bsr last day posa.... sedeynya....
dah xde terawih dah..
ermm smpat lagi ker penulis nak merasa ramadhan pd thn akn dtg..... waAllahualam....
skrg nie mesti semua org tgh cibuk buat persiapan raya.....
mcm2 nak dimsknya.......
penulis msk yg simple2 jer.....
smlm penulis bersm ibu tercinta sj sesuka try buat kuih raya....
almaklumlah setelah lama bercuti drpd buat aktiviti tersebut...
menu penulis kcg bersalut coklat..
n ibu penulis seprti biasa kuih yg plig sng cornflakes madu.....
dudukla km berdua didpur dr pagi smpi zhor.....
smpi lenguh tgn2 n tengkuk penulis buat kuih nie......
apa rsnya???
nak tahu kena dtg sendiri umh penulis..... :)

mengikut perncangan pagi rayer penulis beraya kat kmpg sblh mak dulu...
then lps zhor br blik perlis!!!
moga2 raya thn nie lbih meriah drpd thn2 lps.....
apa yg plig best raya thn nie mak teh penulis msk mknn kesukaan penulis.....
AYAM MSK JEPUN.....
mmg sedap giler...
smpi menjilat ibu jari....
kalah kfc pizaa mcd n smua adik beradiknya yg lain......
i love u makteh...huhuhu.....
ptg nie penulis bermlm kat umh makteh.....
kazen penulis pulak xsbor2 nak bergmbar esok......
dok peringat suh bwk kamera ish3....

pape pon kpd sesiapa sj yg bc blog penulis nie....
penulis ucapkan selamat hari raya aidilfitri.....
raya nnt jemputla dtg ke teratak penulis yg xseberapa tue....
keribuaan kemaafan dipohon jika ada melakukan kesalahan....
sama ada kpd sesiapa yg mengenali diri ini atau tidak.....
SaLAm AidilFitri Maaf ZaHir Dan bAtiN...


Saturday, September 12, 2009

mimpi jd kenyataan????

salam smua....
salam sejahtera...
salam ramadhan.....
utk post kali nie penulis nak share satu citer.....
2 mggu lps penulis ade mimpi satu perkara yg penulis n shbt2 penulis kat alfalah takut sgt nak hadapinya....
br jer km bertiga berbincang psl perkara tersebut n berfikir mcm mana km hndk hapadapinya walaupon km tahu ianya teramatlahhhh perit.....
secara tiba2 satu msj muncul kat fon penulis..
sms penulis pgg fon tue rs mcm penah lalui saat ini...
bila bc msj tersebut.....
ya Allah kejadian nie sm sperti apa yg terjadi dlm mimpi penulis......
xtahu nak kata apa.. terkejut sgt.....
nmpaknya nak xnak penulis kena tempuhi jgk ujian ini.......
YA Allah kuatkanlah hati penulis ketika itu.......

Sunday, August 30, 2009

kembali ke dunia alfalah....

ptg nie dah nak blik hostel...
ikutkan atie mmg xpuas lagi bercuti.. tp apakan daya......
esok bermulalah sesi penimbaan ilmu...
dan bermulahlah kembali kehidupan harian ku di alfalah.....
mcm manalah suasana bln ramadhan kat sn...
ermmmm moga Allah kuatkanlah daku semasa disana..
dan kesabaranku melihat karenah pelajar2 skol tue.....
moga Allah mnpermudahkanlah hari-hariku dlm menuntut ilmu nie....



Tuesday, August 25, 2009

ahlan wasahlan ya ramadhan!!!!!!

salam.....
sorry my blog..
lama sgguh penulis xupdate.....
almaklumlahlaa komputer nie asyik sakit je...
xlarat nal perbaik dah..
nie tgh menaip harap dia xbuat hal......

syaaban dah berlalu
ramadhan dtg menjelma....
fisrt day posa ade kat umh so maklumlah skol holiday hehehe
dptlaa penulis berpuasa n berbuka puasa bersama family.....
kazen penulis yg dua org tue yg dok kat uiam dok msj penulis coz sedey xdpt posa ngan family....
xpe2 sabar nnt korg blik perlis nnt dpt gak posa ngan family.....

tahun nie tahun pertama penulis berpuasa
di al-falah....
mcm mana suasananya??
apa rasanya??
entahla....
tggu dan lihat jelah nnt...
xdpat nak bygkan cmna....
anyway kepada semua sahabat2 penulis yg ade terbc blog nie.....
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN.......
MOGA2 BERTAMBAHLAH AMAL IBADAT KITA KALI NIE....
REBUT PAHALA BYK2 YEAA.......
puasa jgn xpuasa.. hehehe......
nnt raya jgn lupa dtg umah penulis......

Saturday, July 11, 2009

welCoMe back!!!!!

assalamualaikum...
pembuka bicara.......
ribuan kemaafan dipohon krn sudah lama xmgupdatekan blog nie.. hehehe
bukannya malas tp komputer kat rumah asyik buat hal...
smpi sebulan gi repair pon elok2 lagi...
gerammm sgt.....
anyway skrg dah mnjd selaku pelajar terhormat kat SMA AL-FALAH
penulis ddk kat hostel so agk jrg la nak mgupdate blog nie.....
byk citer nak share spnjg sbln sudah bergelar pelajar alfalah nie........
mgkin pada next post akn penulis citerkn pngalamn yy penulis dpt kat sn.....
penulis hepi ke sedih ke kecewa ke or ape2 aje
sepnjg sebulan sudah penulis brda disn....
see u next post........
wsslmm....

Wednesday, May 20, 2009

---sahabat---

wahh.. lama btol xupdate........
hehehe xmood sbenarnyaa......
kali nie pon pendek jer post nya........


okeh2!!!
kali nie tetiba teringat kat kgkwn...
masing dah bw haluan sendiri.......
bebudak yg dpt matrik dr minggu lps lg dah pegi.......
ade yg pegi matrik tue trs dah xcontact penulis huhuhu...
entah dah lupa kat penulis kot......
almaklumlah hepi sgt kat sn tue........
anyway tetiba penulis nie rjin tgn buat video koleksi gmbr shbt2 penulis yg terkini......
video nie istimewa utk shbt2 penulis......
sapa yg view blog nie tgklah video nie yea....
ikhlas dr hati penulis buat shbt2 yg diingati.....

video

akhir kata hayatilah video nie yeaa....

n komenlaa apa2 yg patut...

hehehe....

Monday, May 11, 2009

dugaan demi dugaan.....

khabar gembira pd 6 mei 2009 xdpt dilupakan dlm hidup........
itulah saat yg paling bahagia pd hidup penulis.......
waktu yg dinantikan utk mendftarkan diri kembali menjd pelajar sekolah kian hampir...
hatiku bertmbah gembira bila seorg dr shbt penulis nak join skali ngan penulis utk mndftar.....
perasaan km berdua sgt hepi sekali krn itu adalah satu2nya sek yg mmg km hrp2kan.....
seawl 6.30 pg penulis dan family dah bertolak ke sek tue.....
smbil2 tue penulis msj ngan kgkwn lain diaorg dah smpi mana????
ayh penulis pon bknnya tau jln ker skol tue..
main redah jer..
hehehe.....
punya asyik melihat sign board smpi terlps tgk pgr skol kat tepi jln tue hehehe......
terpaksala patah blik..
tp tempat nak u-turn aduhai..
pnyalah jauh...
sbr jelah.....
smpi jer trs nmpk una.....
hehehe....
pastue nmpk emi jgk.....
wah dia dah smpi dulu huhuhu...
penulis n nae trus gi dftr.....
then trus duduk dkt una n her mom.....
borak2 kjp ngan dia then dtglaaa kgkwn yg lain.....
afiqah mida...
then nmpk jgk kelibat rfsan dkt tempat duduk lelaki.....
tetiba ternmpk ayah syakirin..
wahh dia pon nak register kat cni ker...
rupa2nya.....
ayh dia dtg ambik borg nak mohon pindah skol.......
tggu tggu tggu
sesi taklimat tingkatan 6 rendah bermula kol 10.30 tepat..
sblm tue mak penulis ada kata kat penulis yg akn dpt kat smka nie cuma 50 org.....
tp yg dah dftr sekarg 90...
jd xtaula...
hati penulis dah xsdp..
penulis bgtau nae ttg perkara nie..
dia pon tersentakkk...
jiwa km berdua kembali dlm ketakutan...
knp bleh jd mcm nie....
tgn dah jd sejuk bila dgr berita sedih cmnie......
pastue saat yg paling memilukan....

pegawai dr jpn berkata :

sekolah nie hnya dpt menempatkan seramai 50 org pelajar f6......
nama yg ditwrkan dpt oleh jpn sbyk 168 org.....
takat sekarg dah 90 lebih peljr mndftrkan diri.....
jd disini hendak sy katakan.....
kemasukan f6 ini akn di kaji semula n ditapiskn kembali......
hanya 50 org peljr akn terpilih utk smka nie.....
sy hrp kpd tuan2 n puan2 yg anak mereka xdpt boleh untuk membuat rayuan utk memasuki form6 ke sekolah biasa.....


ermm apa lg penulis n nae saling berpndgan...
seribu rs kekecewaan terpahat dpt hati...
knp mereka buat keputusan mcm nie.....
dahla penulis xdpt mana2..
klu yg nie pon xdpt.....
penulis nak kemana...
semua persoalan ini berada di minda penulis.....
ayh penulis pon geram knp mereka berurusan mcm nie..
kita dahla duduk jauh.....
mereka kata 20 mei nie br dpt beri kptsn sapa yg lyk ke skol tue......
mmg penulis sedey sgt2......
perasaan risau penulis semakin menebal......

secara kebetulan penulis terserempak ngan ustzh muslimah.....
rupanya dia ada ank sm umur dgn penulis.....
pastue jumpa jgk ngan ustzah azimah...
ustzh mmg xberubah mcm tue jer..
yg paling mengejutkan...
penulis dpt jumpa kembali ngan kwn penulis HUDA!!!!
wahh!! lm btol penulis lost contact ngan dia sejak dia pindah sek....
kwn lama borak pnjgla...
mcm2..
rs xcukup je tyme tue..
hehehe......
pastue jumpa ngan sorg exstudent sabar
dia f6 ats kat smka.....
kitaorg pggil dia kak fatin.....
penulis ambil peluang tnya mcm2 psl skol smka nie....
dia siap nak bwk pusing2 skol lg
hehehe
xsggup la penulis coz bknnya yakin lg penulis dpt skol situ.....
kang smkin kecewa.....
xsggup dah nak tanggung perasaan nie......
dlm kereta mcm2 pkir..
apalah nasib penulis nie..
lps satu...
satu...
ingatkan msk f6 nie sngla....
dulu smpi xde sp nak dftr f6...
knpla thn penulis nie rmi pulak laa yg berminat form 6 aliran agama nie......
utk merehatkan minda yg dok pkir mcm2 penulis ambik keputusan utk tido je spnjg perjalanan pulang ke rumah.......
smpi jer umh..
mcm2 pkir..
penulis nak apply apa lg nie...
dlm paper ade twrn ke kisdar...
ya penulis akn cuba apply ke kisdar.......
kuis pulak penulis br dpt apply secara online........
jd entahla mcm dah hilang punca nak smbg study kemana lg klu xdpt smka tue.....
pastue msj pulak bertubi2 masuk...
aduh segannya nak msj ngan diaorg.......
penulis minta ribuan kemaafan kpd mereka2 yg penulis xjwb soklan2 yg korg tnya...
penulis malu n segan sgt utk msj ngan korg saat nie.....
perasaan kecewa tue masih tebal .....
xde kekuatan utk mnjwb soklan2 korg...
ribuan kemaafan dipohon........

esok penulis nak kuar jalan2 ngan nae....
nak kc hilang skit tension dlm kepala kitaorg nie.....


Friday, May 8, 2009

kemanakah daku????

hari ini seperti yg ditetapkan oleh pihak penganjur yg berkenaan
satu perjumpaan kali terakhir bersm kwn2 sblm msing membawa haluan sendiri
akn diadakan di surau sekolah.....
penulis seawl 5.30 pagi dah bgn.. excited la konon..
pdhal bgn awl arr bj x iron lg.. nnt mak tinggal.. hehehe
lps iron trs mandi n bersiap....
janji nak gi umah masni dulu br gi skol......
tpt jam 6.50 pg penulis sudah bertolak ke umh masni.....
hehehe awl nyer nak buat cmna mak penulis mmg suka gi skol awl2.....

assalamualaikum.. masni oooo masni..... dah smpi nie hehehe......
wah windunya kat masni nie lm btl xjumpa dia almaklumlah dia br dpt cuti dr plkn tue....
borak borak borak.....
share cite br.....
share pengalaman dia kat sn...
then dia gi bersiap2 bila jam dah mnunjukn pkul 8 pg....
prjumpaan kul 9 pg......
tepat jam 8.40 pagi km berdua keluar mnggu bas di tepi jalan....
nak buat cmna dua2 xde lesen lg.. huhuhu....
smbil mnggu bus penulis hrp sgt2 yg sorg shbt penulis yg akn dtg naik motor ke skol tue xlalu ms km berdua tggu bus.....huhuhu
penulis berjaga2 setiap kali ade mtor kaler merah yg lalu......
tp entah mcm mana ade satu motor merah nie lalu penulis terleka smbil memerhati kenderaan bsr berwrna merah(bus awm)..... n alamak!!!
kwn penulis mnjerit...
dia tue la...
huhuhu...
xdan dah nak cover muka tyme tue.....
so apa lg yg boleh dikata.......
lps tue bus pon dah smpi...
lm btol laa xnaik bus nie... teringat tyme skolah dulu2 hehehe....
15 min lps tue smpilah km berdua di hdpn sekolah..
tunggu una kjp...
coz km nak jln skali msk skol tue.....
tetiba ternmpk sorg gdis ayu membawa motor...
eh!! cm knl jer...
owh!!! wardah... wah dah dtg skol naik motor sendiri.....
almaklumlah kwn dah ade lesen.......
smpi jer kwsn skol trs terserempak ngan sir mus(cikgu bio tyme F5)
biasalah soklan yg akn ditanya dpt smbg study kat mana????
ermm sembg skit ngan sir then ehah pon smpi....
borak jap ngan ehah tgk jam dah 9.30...
ish xkan kita 5 jer mana yg lain????
ekin kata nak dtg ngan cah tp xsmpi2......
sesat dah ker nak dtg skol.....hehehe
tggu tggu tggu
wait wait wait
bermulalah mjlis yg nak dibuat tue tpt jam 10 pg.....
seperti biasa pihak penganjurla yg perlu mulakan coz km yg dtg nie hnya menurut arahan.....
bg mengisi topik kami pd hari tue km diminta utk sharela skit apa twrn yg dpt n akan kemana slps nie.....
bermula ngan hero dulu kmudian heroin n begitulah brikutnya smpi habis......
mcm2 lah kptsn yg dah dibuat... ade yg nak gi matrik xnak gi u.....
ade yg nak gi u xnak gi matrik......
ade yg nak gi matrik or u dulu sblm dpt result kemasukan maktab........
ade gak yg xdpt mana2 twrn u matrik or maktab (mcm penulis arr)
ade gak yg dpt gi form 6 kat panglima n ade kat bota......
citer citer apa yg patut...
minta2 pendpt....
n apa yg membuat penulis terharu apabila ade salah sorg dr mereka ini menyatakan bhw kpd kgkwn yg just dpt gi stpm jgn laa sedey sgt...
stpm tue pon amat berguna sijilnya..
n sijilnya better then bebudak yg gi matrik........
walau di mana sj kita dpt smbg bljq kita smua sm sj.....
ermmm depa yg ckp mcm nie bleh buat penulis nangis jer.....huhuhu

pastue ade berita terkini berkenaan km bebudak arab sains nie......
ade cikgu yg terasa ngan sikap km..
aduh dlm saat mcm nie pon ade cikgu yg terasa...
xsedap hati juga dibuatnya.....
then lps jer prjumpaan km sepakat nak jumpa ngan cikgu yg terasa ngan sikap km......
nak minta ampun sgt2........
ermm bila dah kumpul ramai mcm nie secara kebetulan...
jumpalah lg ngan beberapa org guru lain....
soklan yg akan ditanya biasalah...
dpt smbg bljq ke mana???
kos apa??
jurusan apa????
penulis.. ermmm just mediamkan dirilah almaklumlah....
xdpt mana2 ipt n matrik.....
penulis cuma akn kembali ke zmn persekolahan dlm ms terdekat nie.....hehehe..
then ingat nak blik dahla......
smbg kjp ngan cah coz lm xjumpz ngan dia.....
cah btol2 bg penulis kata2 smgt..
n cah suruh penulis yakin n jgn malu ngan result penulis tue.....
coz xsemestinya diorg yg result bgs spm akn cemerlg di u nnt...
dia bg penulis byk sgt kata2 smgt n motivasi kpd penulis..
penulis sgt terharu ngan cah coz dia cuba utk membgkitkn keyakinan dlm diri penulis......
penulis smpi nangis2 dpn dia coz terharu sgt100X
dia kata kat penulis biarlah apa yg org nak pkir psl kita yg pentg....
apa yg kita buat tue adalah keputusan yg tepat dlm hidup kita wlaupon org dok perlekeh mcm2.....
biarlah apa org nak kata coz mulut org kita xleh nak tutup....
penulis amat bersyukur sgt2 krn dikurniakn seorg shbt seperti cah......
sayang sgt kat cah....
dan tibalah saat utk perpisahan ini huhuhu.. sedeynya.....
krn secara jujurnya separuh kekuatan yg ada dlm diri penulis skrg adalah kekuatan dr shbt2 penulis yg sgt2 penulis sygi.......
krn mereka sentiasa memberi penulis motivasi n membantu penulis bgn semula setiap kali penulis jatuh dan tidak berdaya lg utk berdiri......
shbt2 penulisla yg byk membntu penulis.......
syukran sahabat...
penulis sayang sgt kat korang smua....







penulis cdg nak pegi umh ehah kjp sementara menunggu mak penu
lis pulang dr skol....
then ehah n masni pulak dtg umah penulis..
diaorg nak gi pejabat pos...
then terus ke bgn kejap......
ermm diaorg lepak jap kat umh penulis...
then pas mkn tghhari diaorg gi bgn...
sedeylaaa nak berpisah huhuhu.. pasnie xtaula bila lagi bleh jumpa....
ermm lg satu perkara yg bermain di pikiran penulis adalah pndftran f6 nie.....
aduh!! mcm2 citer penulis dgr...
ade kata 11 mei nie gi dftr jer then blik..
ade kata gi dftr trs dok kat hostel tue..
ermm penulis pon dah penin...
then mak penulis kata alah bwk je brg2 tue stanby...
klu dia suh dok sn bwk turun brg2 klu dia suh balik kita blik la...
hehehe...
keputusan yg selamat.......
lg satu berita gembira buat penulis apabila ade sorg shbt penulis nie nak join skali ngan penulis wktu dftr tue.....
errmmm hepi laaa sgt2 coz xsgka dia nak ambik stpm jgk...
ingatkan dia nak ambik stam thn nie.....hehehe....
papepon brg keperluan utk ke sn satu apa pon penulis xbeli lg... hehehe
penulis rs nak beli skit2 jelah dulu.. tgk dulu keadaan kat sn mcm mana..
then br pkir brg apa yg perlu di bw lagi nnt....
rmi jgk kwn2 penulis yg akn berdftar di sn...
so jumpa korg di sn nnt..........



Tuesday, May 5, 2009

akhirnya!!!!

syukur sgt2 kehadrat illahi coz akhirnya apa yg penulis impikan tercapai.....
tepat jam 6.40 pagi penulis dah terpacak dpn komputer...
ibubapa penulis pon sm.....
msing2 berdebar nak tgk keputusan kemasukan tingkatan 6 bwh 2009...
penulis amatlah sekali berdebarannya.......
clik clik clik...
dptlah cr web utk semakan.....
dgn debaran di dada penulis menaip no ic di situ.....
dan syukur alhamdulillah penulis dpt smbg study 4 stpm aliran agama......
smka sultan azlan shah.....
rmi jgkla kwn penulis yg dpt gi skol tue jgk....
antaranya : una mira afiqah mida nae rafsan fizree emi syakirin
ada jgk kwn2 penulis yang dpt form 6 kat smk panglima bukit gantang.....
antaranya : mimi ain masni dila arief.....
diaorg nie kena jurusan sains....
ermm xtahula knp diaorg leh dpt kat pglima..
mybe result sains bgs kot huhuhu....
apa2 pon tahniahla kpd semua.....
walaupon xdpt gi ipt at least dpt gak smbg bljq....
biarlah org nak kata apa pon.. janji dpt blajq.....

anyway kpd kgkwn lain......

ekin: matrik dpt.. maktab pon dpt gi interview.....ipt pon dpt gi uitm.....
wah byk pilihan nie....hehehe

ehah: matrik dpt..... maktab dia dah xgi interview arietue hehehe..... uitm pon dpt......
masih dilema xtahu nak gi u ker matrik hehehe

wardah : matrik dpt.... maktab dpt gi interview.. tp ipt xdpt...... ayhnya suh gi maktb hehehe..
papapon dia gi matrik dulu.....

anisah : matrik dpt.... maktab pon dpt interview.. ipt dpat uitm kos pengajian perniagaan lg.....
bleh buka bisnes la lps nie...

inah : dgr khbr dpt matrik... ipt n maktab xtaula coz dia ade kat plkn xleh nak tnya hehehe

shue : xdpt matrik... tp dpt gi uitm... dia pon dpt twrn f6 kat pglima jurusan sains...

guyz plak....

dayat : dgr citer dpt matrik.... ipt pon dpt.....nak ke mana entahla..

habib : dpt matrik..... ipt pon dpt kat USIM lg tue..... maktb pon dpt gi interview.... tp skrg
dia ambik STAM.. mybe exam thn nie.... xtaula apa target dia.. klu nak tau gi tnya tuan
empunya dirila hehehe

azwan : matrik dpt.. ipt dpt uitm...maktb xpasti hehehe.....

naim : matrik dpt... ipt sm ngan habib kat USIM.... maktab?? entahla xtahu plak....

akashah : matrik dpt... ipt dpt kat UIAM.... maktab xdpt dikenal pasti huhuhu...

faizal : dgr citer matrik dpt... ipt??? maktab??? xtahulah...hehehe

fadhli : matrik dpt.... ipt dpt gi uitm..... maktab dia xdpt.....xtaula dia nak kemana...

ermm rsnya semua penulis dah sebut..... klu ade yg xde sory....
mybe penulis xtau citer terkini korg smua....
anyway good luck la kemana sj korg smbg bljq.....
penulis?? akn kembali menjd pelajar sek dlm ms terdekat nie hehehe......

mybe jumaat nie ada perjumpaan kali terakhir ngan kwn2 penulis sblm smua gi smbg study.....
dimana prjmpaan tue xtentu lg....
masih dlm perbincgn kot.. hehehe......

Sunday, May 3, 2009

emosiku???

tanggal 1 mei.....
bzlah line internet coz berpusu2 nak cek upu......
penulis seawal 6.30 pagi dah terpacak dpn komputer nak online....
cari cari cari akhirnya ada msj mengatakan upu bleh cek bermula 12 tgh hari....
jd lambat lg nak cek upu.....
seperti biasa penulis akn meneruskan aktiviti penulis sbgi org gaji di rumah penulis huhuhu.....
mak penulis kata ptg tue nak pegi umh kwn mak penulis ade mjlis smbt besday anak dia......
so ptg tue seblm pegi mak ade tnya nak tido tak umh makteh coz esk tue ade kenduri sedara kat sblh umh makteh....
so penulis kata bleh gak coz penulis dah lama xtido sn smpi makteh penulis dah bising...huhuhu
ms kat mjlis kwn mak tue.... adalah jumpa cikgu2 penulis ms skol rendah....
paling xsngka penulis dpt jumpa ngan sorg cikgu penulis nie yg dah lama sgt penulis xjumpa.....
ustazah ummi nadhrah.....
hepi sgt dpt jumpa ngan ustzh lagi......
dlm kehepian tersebut penulis msih risau coz xdpt nak cek upu lg......
atie penulis rs xsedap sgt...
mcm2 penulis pkir.....
blik je rumah terus penulis online....
coz nak cpt nak blik umah makteh plak lps nie.....
dlm keadaan yg kelam kabut tue penulis dpt jgk cek kgkwn penulis yg lain....
xdpt dinafikan mmg sedih...
emosi penulis tyme tue mmg xbpa nak baik.....
dgn perasaan yg mencuka nie penulis gagahkan diri gi kms beg nak blik kmpg...
pastue elok nak gi je mak penulis kata kazen penulis dua2 dpt gi uia...
tyme tue air mata nie dah nak menitik penulis thn je.....
dlm perjalanan penulis mmg xbersuara lgsung...
smpi je kat kmpg trus penulis msk bilik air...
huhuhu dah xdpt nak thn air mata lg......
tp nak buat cmna penulis terpaksa jgk kn berhdpn ngan org2 yg tnya penulis dpt smbg study mana.......
apa yg penulis dpt katakan..
penulis hnya mampu tersenyum walaupon dlm atie nie hnya tuhan sj yg tahu....
esknya pg2 lg fon penulis dah msk msj...
ermm nie mesti nak tnya psl upu la nie.....
ttp lain plak yg penulis dpt....
ada sorg shbt penulis nie dia ckp yg dia br tgk blog penulis....
dia tnya penulis skol apa yg penulis target tue...
n dia ade gak bg cdgn suh penulis apply kuis or kisdar.....
bkn penulis xnak pegi tp wisau psl byrn dia..
penulis xdpt biasiswa.....
then dia kata xpe biasiswa kita dpt nnt.....
entahla penulis pon xbpa phm sgt konsep nie....
shbt penulis nie kata xpe yg penting penulis mohon dulu...
nak pegi xpegi lain cerita......
well syukran bebykla ats cdgn yg diberikn...
akn penulis fikirkan psl kolej2 nie....
pastue ms kenduri sdg berlgsung penulis tgk dr tingkap je umh kenduri tue..
mls lagi nak pegi tggu org reda skit br nak pegi.....
secara xlgsg rmila sedara2 sblh mak penulis yg dtg.....
rmi sgt smpi penulis pon xknl n xtau nak pggil diorg apa......hehehe
ehh pak uda ade dtg gak laaa.....
jumpa dia tnya khabar....
pak uda penulis nie muda gi...
beza umo dia ngan penulis 6 thn je....
pak uda ingat penulis nie skol lg.. hehehe
pdahal penulis dok umh 4 bulan dah....
sembg ngan dia...
dia tnya penulis nak smbg bljq mana....
penulis just kata ambik stpm jelah peluang tue je yg ade.. yg lain xdpt......
trs pak uda penulis kata biar btol ambik stpm.....
kwn2 pak uda kata stpm nie susah..
bljq dia cm mati hidup blik tau....
ish3 pak uda nie sj nak takutkn penulis ke?????
geram btollaaa......
smpi atie dia kata cmtue...
sedey penulis dia dia kata mcm tue......
klu xambik stpm nak smbg apa lg????
keje jd org gaji??
owh tidak!!!
pastue dia ketawa...
dia kata xpelah.. ambik je stpm tue...
nak buat cmna dia kata dah xde rezeki kita..
kgkdg tue kita dah study bagai nak rak tp result cmtue je......
pak uda kata takpe pak uda dulu pon penah rs cmna bila org lain dpt gi merata kita xkemana....
yang paling penting jgn putus asa......
ermm penulis rs cm nak nangis je bila pak uda kata mcm tue kat penulis...
cm tau2 je perasaan penulis time tue.....
huhuhu....
penulis dok di umh makteh spmi kol 6 ptg.....
biasalah dah kenduri lauk lbih2 tue smua diangkut bwk blik hehehe...
smpi je kat umh penulis trs msk blik masukkn gmbr2 pengatin dlm laptop....
then lps isyak ingat nak online kejap....
Allah izin ujn lebat mlm tue..
so xbrani nak online.....
apa lg penulis msk blik terus tertido......
zzZZZzzZZZzzzz....

Monday, April 27, 2009

al falah???

ermm maaf lama xupdate...
almaklumlah penulis xbapa sihat.......
diserang sakit kepala n batuk2.....
ingatkan sakit biasa2 jer tp melarat plak smpai hmpir 4 hari......
wlaupun dah 4 arie sakit penulis still xgi jumpa doktor hehehe......
kwn2 penulis jg agk pelik bila penulis agk lmbt n xreply pon msj diorg kat fon....
xrespon ngan miscal diaorg buat.......
huhuhu sory kgkwn...
penulis sakit sgt kepala smpi nak pegang fon pon penulis xmampu.....
klu dpt pgg pon.... fon dpn mata tue kelihatan berkembg mnjd dua fon.. huhuhu
cmna nak tekan keypad nak reply msj korang.......
kwn penulis yg dpt rs keanehan sikap penulis mula bertnya apa mslh penulis nie...
hehehe penulis xdpt lg nak rahsiakn dr dia yg penulis xbapa sihat....
dia suh penulis gi klinik tp penulis ttp degil....
xgi pon klinik...hehehe
sory arr kwn......
pastue dia ckp penulis nie mesti tension sgt nie... dok pkir mcm2.....
huhuhu... mmg btol tue... tue mnjd salah satu faktor mgapa kepala penulis nie semakin sakit hari demi arie......
penulis terlalu memikirkn apala yg akn jd pada penulis lps nie......
org lain dpt gi matrik.....
dpt temuduga maktab......
penulis???? ermmmm
penulis sudah bosan duduk di rumah......
penulis rs nak sgt bljq skrg nie..
rs cm otak nie dah kosong sgt2........

setelah berfikir berfikir dan berfikir penulis telah membuat satu keputusan.....
apabila kata2 ibu penulis siang hari td yg mnyatakan kpd penulis bahawa penulis akn pegi ke sek biasa dulu....
sblm dpt pegi skol yg penulis harapkn benar2 buat penulis xboleh tido lena spnjg mlm........
penulis berfikir sggupkah penulis pergi ke sekolah harian biasa???
kuatkah penulis di sn nnt?????
ada tak insan2 yg sudi berkwn dgn penulis yg serba kekurangan ini????
adakah setibanya penulis di sn penulis terpaksa menahan telinga penulis dgn kata2 yg akn mengguris atie dan perasan penulis.......
adakah setibanya penulis di sn penulis terpaksa mengukir senyuman demi menjg atie org lain utk tidak terluka dgn tindak tanduk penulis.....
adakah penulis harus terus hidup dlm keadaan kepura-puraan sebegini???????
yg perlu mnjg hati n perasaan org lain wlaupon perasaan penulis sendiri xde sapa yg peduli!!!
arghh!!!! perkara nie btol2 buat penulis didlm dilema....

Allah izin kwn penulis yg skol di al falah miscal penulis.....
eh!! blik mggu nie...
kata mggu dpn br bleh blik....
tiba2 terdetik hati penulis utk bertnyakan dia akn suasana skol di al falah......
ermm nama pon skol agama kn...
penulis lbih suka sek mcm nie krn pergaulannya lbih terjaga.....
skol nie sdg membangun n baru di ambik alih oleh kerajaan.....
setelah mendgr serba sedikit cerita kwn penulis di sn btol2 menarik minat penulis utk bersm2 shbt penulis tue utk mncpai hjt penulis.....
penulis telah mnympaikan hjt penulis kpd ibu penulis....
ibu penulis kata nak buat apa lg gi skol tue kn dah nak dpt twrn f6 ke skol biasa.......
akhirnya penulis terpaksa berterus trg yg penulis xsggup utk pergi ke sek harian biasa.....
n ibu penulis memahami mgpa penulis xnak sgt pergi ke sek harian biasa....
bg menguatkan lagi keputusan yg telah penulis buat....
penulis meminta js baik kwn penulis yg skol di al falah utk dtg bertemu ngan ibu penulis........
seperti yg dijangka kn mmg pelbagai soklan la yg ibu penulis tnya bg mendapatkan kepastian mcm mana pentadbiran skol tersebut......
nmpknya kehadiran kwn penulis yg skol di al falah tue ke rmah xsia2.....
ibubapa penulis dlm 80% menberi keizinan penulis utk ke sek tue...
itupon sekiranya penulis xdpt twrn ke mana2 universiti....
penulis ke sek tue pon adalah utk belajq dahulu smbil mnunggu twrn smbg bljq di skol yg penulis harapkn.......(dsmpg tue dpt elak gi skol harian biasa hehehe)
apa pon kena tggu dulu result 4 upu mcm mana... klu ada rezeki dpt ke mana2 u penulis akn smbg bljq di u... sekiranya tidak......
kemungkinan besar penulis akn ke al falah hehehe......
masih dlm perncgan......
semoga Allah mempermudahkanlah rancangan penulis nie....
aminn........

Wednesday, April 22, 2009

feel sad :(

arie nie rs sedih sgt coz seperti yg smua sedia maklum rsult temuduga maktab kuar arie nie....

kwn2 penulis hampir tujuh org yg dpt pegi temuduga....

penulis??? ermm masih menanti sesapa yg sudi kc peluang kat penulis nak smbg blajar......

penulis xtarget pon utk masuk matrik n maktab sbb penulis sedar result spm penulis bknnya bgs sgt pon.....

tp xdpt dinafikan hati penulis tetap ade perasaan cemburu dan sedih sgt bila kwn2 penulis dpt matrik dan maktab pon dpt gi temuduga.....

penulis dpt rskn ibubapa penulis agk terkilan dgn penulis apabila mndgr semua kgkwn yg berada disekeliling penulis dpt matrik n temuduga maktab.....

tp apa yg penulis boleh buat sekarang.. penulis amat buntu dan xtahu lg utk berkata2... klu ikutkan atie penulis penulis dah xsggup nak berhadapan dgn ibubapa penulis....... rs muka nie dah tebal sgt nak berhdpn dgn diaorg n menceritakan kejayaan org lain yg dpt smbg study.....

tp seperti yg org slalu kata hidup mesti diteruskan..... penulis cuba mengukir senyuman melihat kejayaan kwn2 penulis walaupon dlm atie penulis hnya tuhan sj yg tahu........


penulis hjt sgt dpt smbg stpm thn nie.......

tp proses utk ketingkatan 6 nie mcm2....

pening juga kepala penulis memikirknnya...

mcm2 cite yg penulis dgr ttg proses nak msk f6 nie.......

first kata nama dah didaftarkn kat skol tue....

then dgr cite plak klu nak ambik stpm skol tue kena isi borang kat ppd.....

skrg nie plak dah kata kena isi borg tue kat jpn utk mohon ke sekolah tue........

mana satu nie.....

knp susah sgt nak mohon msk f6 nie.........

penulis pon dah naik buntu xtahu dah nak tnya sapa lg n sapa yg btol...

penulis xnak terlps peluang ambik stpm nie.....

nak tnya kgkwn pon diaorg smua pakat dpt matrik... dpt maktab....

so f6 nie mmg diaorg dah xpndglaaa........

Ya Allah tolonglah penulis.......

penulis dah xtahu nak buat apa lg sekarang...... :(

Sunday, April 19, 2009

perlis.. perlis.. perlis....

well secara tiba2 mak n abah buat keputusn nak blik perlis ptg jum..
aduh kelam kabut jgk dibuatnya...
mana xnya penulis xpacking brg pon lg nie....
adik penulis pon dpt cuti minggu nie.. patutla nak blik kmpg...
gipon niat utama nak tgk wan dkt kmpg......
so km pon bertolak dr umah dlm kol 5ptg.....
dlm perjalanan penulis tnya abah penulis sapa yg tahu kita blik nie..
abah penulis kata xde sapa tahu lg.....huhuhu nak buat kejutan la nie...
ermm abah suh km semua ikat perut smpi perlis coz nak pi pekena cendol pulut laaa.....
pergh!!! elok sgtla tue pekena cendol pulut n laksa dia mmg best......
entah mcm mana mgkin xde rezeki kedai tue dah tutup.. huhuhu..
almaklumlah jam dah kol 9 mlm....
then plan gi mkn kat kuala perlis.... paksu sidan belanja.. so kat sn penulis mkn nasi goreng aym jer.. huhuhu share ngan adik ain.. bgsla.. klu tak jenuh jgklaa penulis nak abihkn....
mlm tue km check in kat jejawi.. huhuhu.. dkt umh wan laa.....


esknya family penulis n paksu sidan plan nak gi pdg besar....
alih2 maklong ajk gi kebun.....
so pegilah kebun.......
tgk mcm2 pokok ade.... pelam durian mata kucing n mcm2 lagilah....
but paling best dapat gak minum air kelapa yg ade kat kebun tue..
kazen penulis yg kecik2 tue berebut2 nak minum....ish2... sabar adik2....huhuhu
dok kat kebun smpila kol 12 tgh hari...
perut dah lpr giler nie..
dahaga yg teramat coz kat perlis arietue panas sgt2.....
pastu maklong ajk gi lunch kat pdg besar.......
ermm mkn kat gerai bwh tue...
maklong oder lauk utk mkn ngan nasi putih.....
aduh mcm2 lauk..
daging msk merah...
sup daging...
tom yam......
kerabu mangga.....
telur dadar....
syukur... kenyang sgt2 perut penulis nie.. huhuhu......
ptg tue kita org rest je kat umh wan.....
dlm area kol 6 ptg maklong ajk gi umh dia....
suh pekena laksa special plak...huhuhu..
aduh keje penulis ngan family nie asyik mkn mkn n mkn klu dah blik perlis nie......
itulah mskan kat perlis nie sdp sgt sapa suruh hehehehe................
lepak kat umh maklong smpi mlm.. then mlm tue gi jln2 kat pasar mlm kat jpj tue..
huhuhu xpasti namanya apa..
sj jln2.. nak tgk suasana psr mlm kat sini mcm mn....
agk meriahla......
mlm tue smua tido agk awl...
maklumla dah sehari berjalan ke sn ke mari.......

esoknya... slps penulis bgn dr tido penulis xtahu ape rncgn tuk arie nie....
penulis tgk abah n mak penulis sibuk bersiap nak gi market..
ermm penulis mlslaa nak ikut gi market..
so penulis diamanahkn utk bsh baju... hehehe
keje senang je tue....
tggu tggu n tggu kembalilah mak n abah penulis dr market...
diorg belikan kitaorg breakfast.... tgh dok asyik melayan nasi dpn mata...
adik penulis kata mak ajk abh penulis jalan2 kat tasik melati.......
apalg penulis dgn pnts mkn.. n gi bersiap.....
bwk c tini skali..... smpi jer kat tasik melati(tasik buatan manusia nie)
xde org sgt.. c tini kata slalu time ptg rmi org.. oo i c......
pastue abh penulis ajk gi gua kelam plak...
horey!! hepi xterkata hehehe.......
org kata kat gua kelam dah ade perkhidmatan train....
so penulis pon ke sn la.. nak jgk merasa naik train dlm gua nie.....
xdpt dinafikan.. mmg best.... happenning btol...hehehe
bkn sng nak naik train dln gua nie.. mgkin skali jer kot seumur hidup.. huhuhu....
anyway penulis n family mmg enjoyla... arietue......
blik jer umah wan.. tok dok msk...
arienie menu dia gulai ikan...
n gulai tulang rebung...
pergh!! mmg sedap hingga menjilat jari... kalah kfc huhuhu
xdpt dinafikn lg....... hehehe
then lps mkn bersiap2 utk blik ke perak......
salam2 ngan wan tok n c tini.....
pastue singgah kjp umah pak lang lit.. dia suh mai.. hehehe...
pegila kjp.. gi pon penulis pon xjumpa lg ngan kazen kesygn penulis tue husna .....hehehe
pastue dr perlis dlm kol 5 ptg....
smpila kat cni dlm kol 8 mlm......
blik2 jer lps solat mahgrib n isyak.. teruslaaa online...huhuhu
byk btl msj dlm inbox kat email...hehehe
pastue apa lg update blog nie laa.......
dah bersawang rsnya...
lm btol xupdate....
hehehe......
pasnie apa lg.... nak tido laaa... mata pon dah layu nie.. hehehe
wsalammm.....

Friday, April 10, 2009

journey to CH tomorrow...

br je 3 arie 2 mlm mengikuti progrm kat skol....
rmi sggh kwn2 dkt ym dah bising..
apasl lm sgt xonline.. huhuhu...
sorry arr kgkwn......
bkn niat xnak online.. tp nak buat cmna kn.....
dah abih program tue pon penulis xonline.. hahaha
tertido awl la setiap mlm ....... lps isyak je trs syahid... smpi subuh..........
pagi xde peluang nak online.. klu online pon kjp je.... coz byk keje umah nak disettlekan...
almaklumlah dah jd org gaji xrasmi kat umah sendiri.. byk keje tau nak kena buat.......
peti inbox dlm email pon berlmbk2.. xsempat lg nak bc semua.. hehehe.......
kpd mereka2 yg penulis lmbt reply email korg.. hrp bersabarla yea....
semuanya dlm proses.........

errmm esk pegi CH teman mak je.....
kesian plak bg mak pegi sensorg.......
rsnya xenjoy sgt pon coz gi ngan rombongan bdk skol rendah....
so tgk bebudak nie jelah yg happy dpt pegi CH.....
penulis sj ikut.. dah borink giler dok umh sensorg arie2..... nak tgk dunia luar skit...
asyik2 berkwn ngan tv mesin basuh periuk nasi mesin jahit sinki.. huhuhu

anyway hope my journey selamat pergi dan selamat kembali.....

Tuesday, April 7, 2009

refleksi refleksi refleksi



mcm mana yea penulis nak mulakn tajuk nie...


ermm kalau bleh xnak ade sesapa terasa hati.....


penulis harap sapa yg bc post kali nie x menyimpan dendamla dkat penulis....


seperti penulis katakan dkt post sblum nie.....


sorg shbt penulis telah adakan perjumpaan utk refleksi diri ataupon muhasabah diri.....


topiknya adalah "couple" .....


ermm biasalah dlm usia skrg nie inilah topik hangat yg slalu dibincgkn......


sbnrnya penulis dah mls rimas n lemas nak bincng psl topik nie...


naik borink dah nak pkir...


tp apakn daya hati penulis rasa sedih sgt2 bila shbt2 penulis terjerumus dlm mslh nie......


wahai shbt2 penulis yg disayangi kerana ALLAH.....


penulis rasa xperlulah kalian memikirkan psl psgn hidup kalian ketika ini.....


bkn masanya lg...... lagipon xperlulah kalian risau psl psgn hidup kalian....


kan Allah dah tetapkn sapa jodoh kita sblm kita lahir lg......


cuma jodoh itu mgkin cepat atau lmbt.....


jd kalian bersabarlah.. Allah mmg jadikn manusia nie hidup berpsgn....


lpgipon bila dipkirkn blik.... bila berkapel nie mustahilla dpt mengelakkn diri drpd melakukan maksiat..
lg mendekatkn diri kearah itu adelah......


jd penulis rs shbt2 penulis semua sudah matang n dpt berpkir dgn waras......


ustz guru2 kita pon slalu dok ckp psl nie.......


mcm2 nasihat dah kita dgr....


mcm2 cite dah kita dgr....


penulis dah xtahu nak ckp mcm mana lg.....


cuma di saat ini penulis sgt kecewa bila ade shbt2 penulis terlibat dlm mslh nie.....


penulis berhrp selps refleksi yg diwujudkn oleh sorg shbt kita nie....


xdelah lg cite2 yg xsdp didgr psl shbt2 penulis smpi ke telinga penulis....
tetapknlah di hati kalian smua disaat ini kita hnya perlu mencintai.....
YANG MAHA MENCIPTA KITA smua di muka bumi nie......
kita hnya mampu berdoa pd yg maha berkuasa utk menetapkn jodoh yg baik utk kita dan boleh
membimbing kita bersama2 menuju ke jalan yang diredhaiNYA.....
bknlah dgn cara mengusung kita kemerata-rata tempat tnpa hubungan yg halal....
nauzubillahh....










Monday, April 6, 2009

---- KeK AnAk SoLeH 2----



hehehe smbungan drpd post dibwh.......


ptg tue slot bimbinglah daku penulis kena tajuk pengurusan jenazah....


sedikit sebyk penulis dpatla jgk info n bljar psl cr nak urs jenazah nie.....


drpd apa yg nak dilakukan bila awl kematian sehinngalah cr nak solat...


cuma penulis fikir kalau ade praktikal nak kebumikn tue lg best....


brlah dpt gmbrn sepenuhnya ttg pengurusan jenazah nie....




mlm tue ade slot bersm penceramah dr luar....


tajuknya masih ada yg sayang......


biasalah time nie mesti penceramah buat adik2 nangis...


bg insaf.. ingat dosa2 yg lalu......


penulis pon xdpt menahan air mata dr mengalir.. huhuhu...


nak buat cmna kn nama pon manusia mesti ingat kesilapan yg lampau....


slot nie berakhir jam 12.00 tgh mlm.....


niat penulis nak tido awl mlm nie coz smlm tido pkul 3 pagi....


alih2 ade slh sorg shbt penulis nak buat perjumpaan fasi.....


katanya nak buat refleksi...


ermmmm penulis dah dpt agk ape mslh yg nak dibincangkan..


ini bukan mslh adik2 tp mslh diri fasi sendiri.....


bila dgr je point utama yg nak dibincangkan mmg tepat ngan apa yg penulis fikirkan....


penulis mlm nak hurai pnjg2 psl topik yg dibincgkn..


nntla penulis buat huraian dkt post yg akn dtg......


bincang bincang bincang.....


luah apa yg xpuas atie....


luah pendpt dan pndgn......


tnya apa2 yg rs musykil.....


then tamatlah perbincangan kitaorg tpt jam 2.30 pagi.....


alamak....


lewat lg...


blik dorm terus dok ats katil....


apa lg.. terus xsedarkan diri......


tepat jam 5 pagi cm biasa bgn dr katil walaupon mls sgt2.....


bersiap coz nak ajk adik2 gi surau awl....


dlm pkul 6.05 pagi penulis pegi ke surau.. tp agk peli knp surau msih gelap....


ermm lwt skit kot....


xpelah penulis n fasi prmpn yg lain dan adik2 dah ade dkt surau....


tunggu tunggu tunggu....


wait wait n wait.....


smpi kul 6.30 dah nie sorg fasi lelaki pon xsmpi lg.......


klu fasi xdtg ank buah apatah lagi....


aduhai.. kol bapa imam nak dtg nie......


akhirnya km geng fasi perempuan terpaksalaaa call diaorg...


hello... tido lg ker??? hehehehe......


akhirnya kitaorg solat subuh kol 6.40 ade ke patut ish2......


apa bleh buat katanya ade kesilapan teknikal.. huhuhu.. iyealah tue.....




so arie nie last day program tue.. pg nie just ade slot amanat dr fasi utk adik2.....


ade sdikit ucpn dr pengerusi pibg guru2 wakil fasi n wakil adik2....


pastue ade sesi pemberian hadiah kpd pemenang....


n last skali mcm biasalahhhh sesi fotografi........


errmm ade la gmbr fasi sbgi kenangan..


sori arr gmbr dia agk gelap skit....






ermm inilah nmpknya kali terahkir dpt bergmbr dgn kwn....

p/s : kpd kwn2 yg gmbrnya terpapar di blog penulis nie hrp xmrh penulis laa skali-skala nak bg korg popular skit hehehe.... anyway friendship 4ever....... klu nak tgk gmbr lg bleh tgk kat penulis nyer fs.... klu berminat nnt msj nyer tnya nickname penulis kat fs........

wasslam........

--- KeM AnAk SoLeH----



welcome back......

sorry.. lama btol xupdate blog nie....... bukannya mls tp.....

xde idea nak tulis ape hehehe.....


ermm kali nie rs cm nak cite mcm2......


coz last week i'm feel so happy........



seperti yg pernah penulis tulis pd post yg seblum nie



penulis akn mengikuti satu program kem ank soleh kat sek penulis.....



but penulis bukan pesertanya tp sbgi fasinya.. hehehe....



penulis sgt teruja utk mengikuti program ini.....



coz time nielah penulis dpt jumpa kembali semua kwn2 penulis.....


windu sgt laa kat diaorg nie........


seperti yg telah ditulis dlm aturcara program...


pkul 3 pendaftran akn bermula.....



jd tepat jam 2.45 ptg penulis bertolak dr umah......



slm ngan my lovely mom mohon restu dulu sblm pegi......




ayah penulis antarkan penulis ke sek.....



penulis berjanji ngan kwn penulis naelatun shakila



atau nama popularnya ' nae ' utk pergi bersama....



setibanya di sn penulis lihat sudah rmi kwn2 penulis yg dah smpi....


sempat lagi kitaorg bergmbr dgn ustzh sarimah..




ptg tue xde apa aktiviti yg lasak sgt.. just ade pembahagian kumpulan...


tp aktiviti tue adik2 f5 skol tue yg urus so penulis ngan kwn yg lain just look n see......




mlm tue pulak just ade tazkirah mahgrib utk adik2.....



slot tue just beri peringatan n nasihat utk adik2.....








slot nie fasi lelaki yg buat presentation.....








lps solat isyak berjemaah ade slot BICARA HATI bersama




ustazah sarimah , ustazah jaliaton dan ustazah awani.....




slot nie adik di beri satu doa satu surah utk dibaca dgn penuh penghayatn....


ada kumpulan yg dpt melakukn dgn baik....




tp ade jgk kump yg hnya main2......









slot nie penulis dpt lihat adik2 sudah borink..





walaupon penulis tahu yg ustazah buat nie mcm ala2 akademi al-quran...



tp adik2 xbapa phm akn konsep tue.. n masing2 dah buat keje sendiri..




xfokus apa yg ustzah sdg buat kat dpn....




slps slot nie ade plak slot jgn tido lagi bersama SIR ASRI......








ermm slot nie brlah nmpk meriah skit.......








tpt jam 12.00 tgh mlm.. slot nie berakhir....




biasala supper tlh disediakan....






muka penulis n kwn2 pon dah mcm ape je....




but bila tangkap gmbr still bleh syum huhuhu........









lps mkn2 minum2... penulis n kwn2 kembali di dorm masing2....




biasalah lama xjumpa...... arie pertama nie menyembang mcm2 citer terkini.....




huhuhu arie pertama di hostel penulis tido kol 3 pagi..... nyembg nyer psl...






esok kena bgn awl... xnak berebut bilik air ngan adik2......




tpt jam 5 pagi penulis dah bgn..... penulis tido 2 jam jer arie tue.....






syukurla x bengkak mata penulis nie... klu tak perasan sgt cm xckp tido....huhuhu








pagi tue just ade slot tazkirah subuh bersm ustz pahim..... smpi kol 7.30 pg....








then kembali ke hostel bersiap2la nak gi breakfast kat kntin skol.......








pg nie xde slot yg mencbr..




cuma adik2 ade ceramah motivasi...








km selaku fasi nie diminta ke pss utk sdikit discussion....




psl slot BIMBIMGLAH DAKU ptg nie...









fasi discussion







sempat lagi berposing nie ish3



lama btol ceramah utk adik2 pagi nie.....



smpi fasi2 naik borink dah menunggu...



perut lapar plak tue....hehehe



apa bleh buat xkn fasi nak gi mkn dulu.........



so jam dah pkul 1.30 ptg......



gi solat la dulu.......



but sblum tue sempat lg kitaorg berposing ambik gmbar








Monday, March 30, 2009

----pening2----

smlm telefon ku berdering......

owh skjp je bunyinya.....

sapa la plak yg rjin miscall mlm2 nie.....

but penulis sgt terkejut krn kwn penulis yg ada dkt plkn mnjung fon penulis..

hepi tak terkata hati penulis...

terus call dia........

but sound sad.......

dia still xseronok berada di sana......

mestilaaa dia nie pendiam......

bkn budak yg lasak......

pergaulan yg tnpa btsn tue... hehehe

ermm penulis xdpt nak kata apa2 coz klu penulis ada di sn.....

mesti penulis pon akn mengalami tekanan perasan mcm dia....

apa yg penulis bleh buat hnya beri kata2 smgt....

dlm ms sm dia ada skit prob ngan his dad......

so penulis just nasihat dia n hope dia sudi

share mslh yg dihdpi supaya xstress arr dok kat sn......


pastue dpt miscal dr sorg lg kwn penulis yg kem dia kat penang....

wahh suaranyaa hepi skali...

so penulis pon hepi dgr dia hepi......

borak ngan dia kjp dlm 15 min tnya perkembgn terbaru......

then dia kata ayh dia plak call.... so xpnjgla perbualan penulis dgn dia...

ermm apa yg dpt penulis simpulankn dkt cni..

kpd kwn2 yg ada dkt plkn..

kuatkanlah smgt korg smua.........

anggaplah itu satu perjuang utk menmbhkn lg kekuatan kita dlm diri......

sekiranya penulis juga jatuh dlm perjuangan menuntut ilmu nie...

hrp kwn2 sudi membntu meningkatkan kembali kekuatan penulis.....



ermmm esok kena pegi skol.. ada meeting utk kem ank soleh.......

wlaupun penulis agk segan utk kembali skali lg ke sekolah itu...

tp apa kn daya.....

demi untuk membantu ustz dan guru2 membimbing adik2 yg memerlukan bimbingan....

penulis merelakan diri... mengikhlaskan hati........

dan menguatkan kekuatan dlm diri penulis utk ke sn jgk esok hari........

dpt jgk brjmpa ngankwn2 penulis yg sdah lama xberjumpa dgn diorg..

miss u all so much......

so see u tomorrow all my lovely friends...............

Saturday, March 28, 2009

alaaa........

knp tjknya itu.. huhuhu
coz penulis xtahu nak tulis ape tjknya utl post kali nie.....
ada suatu detik nie..
penulis ade msj ngan sarah...
tetiba dia tnya psl himega nyer program tue.....
niat di hati penulis nak sgt2 pegi tp mslhnya xde kwn dr cni....
penulis nie bkn brani sgt nak pegi sensorg dahla naik train.....
huhuhu parents pon xkc lps kat KL tue......


pastue secra kebetulan..
my lovely kazen antar msj...
dia ada kata ada lg 2 tiket still kosong klu nak join
tp tiket tue byrannya dr perlis la....
mslhnnya skrg parent tak blik keje lg jam dah pkul dua...
so xleh nak bg kata putus..
dgn berat atienya penulis mengatakn....
mgkin xde rezeki utk kali nie.....
utk jumpa smua kgkwn penulis ms dkt matri.....
klu penulis setuju pon...
mlm tue dah kena gerak...
so penulis xstanby apa2 lg......
xpalah...
redha je......


entah kenpa ptg tue kpl penulis pening yg teramat.......
ambik keputsn utk tido kjp.....
cuaca plak.. mendung....
tetiba bunyi guruh yg teramat kuat..
n kilat smbg mnymbg...
rs xsdp atie plak..
knp nie... Allah tgh mrh ker????
Wallahualam.....
hnya Dia Yg Maha Berkuasa sj yg tahu...
saat itu mmg sukar utk penulis melelapkn mata......


bila cuaca dah kembali tng...
tetiba...
dammm!!! dammm!!! dammm!!!!
MasyaAllah ape plak nie...
mcm ade org pecahkn rumah jer.....
smpi bergegar bilik penulis dibuatnyaaa......
dgn keadaan kepala yg masih berat penulis cuba terpikir..
bunyi apa plak nie mcm nak runtuh rumah dibuatnnyaaa......
owh barulah penulis teringat yg jiran sebelah umh penulis.....
sdg ubah suai rumah mereka .....
ermm mgkin tgh pecahkn dinding kot nak bsrkn ruang bilik....
akhirnyaa penulis xdpt meneruskn tidonya.......
menanti saat mlm menjelma utk beradu dgn aman.................

Wednesday, March 25, 2009

pegi sekolah????

pd suatu arie (xingat arie apa huhuhu)
dpt satu msj dr kwn..
katanya ustaz makhtar (ustz paling baik dkt skol)
minta tlg kitaorg ex-student dia jd fasi utk kem anak soleh...
ermmm kebetulan dok umah pon xbuat apa so....
setuju jelah utk jd salah sorg fasi utk kem tue....
ustz nak 20 org...
tp xtahula cukup ker tak..
almaklumlahlaa ramai kgkwnku sudah brd di plkn huhuhu.....

seperti yg telah diwawarkan n disebarkan
satu meeting utk fasi akn diadakn di skol pd arie rabu bersamaan 25 mac....
jd penulis pon n kgkwn lain pon bersiap sedia utk ke sek pd kol 2 ptg.....
wlapun penulis sebenarnya agk takut utk kembali ke sekolah tue.....
sbb??? segan arr nak jmpa @ terserempak ngan ckgu2 skol tue....

tepat jam 2 ptg penulis sudah smpi di dlm kwsn sek.....
ish mana lah kwnku nie wrdh...
yeah sudah nmpk kelibatnya disurau....
wardah!!!
hehehe... terkuat pulak melaungkn suara...
dahla rmi adik2 kat situ...
diaorg ada koko..
so rmila yg still ade kat skol.....
ermm bila dah pki bj kaler lain dr wrna putih
mulala menjd tatapan umum rimas btol dibuatnya.....
tp penulis buat xtahu jer hehehe
sapa yg penulis knl penulis tgr laaa.....
ermm alang2 dah ade dkt skolah...
ingat nak jumpa dgn ustzh azlinda kjp..... ade hal skit nak tnya....

dok lepak dkt surau dulu sementara tggu kgkwn yg lain.....
mana la diaorg nie.....
xkn penulis ngan wardah jer......
smbil tue beborak dgn wardah..
almaklumlah lm btol xjumpa..
1001 cite nak share......
tgh2 dok borak ustzh sarimah dtg join kitaorg borak skali.....
hehehe ade ustzh nie lg meriah la skit berborak nya xlart nak gelak.....
pastue ustzah azlinda dtg...
join kitaorg borak skali....
bertmbh lagi sorg ahli panel.....
huhuhu... bertmbhlaa meriah jdnya.....

stgh jam lps tue...
brlah nmpk kelibat lg 3 org kwnku......
amboi.. awl sgguh dtg.......
secara kebetulan ustzh sarimah buka cite kata kem tue xjd mggu nie...
arghhh!!! penulis n kgkwn terpaku mendgrnya...
so apa function dtg skol arie nie?????
xkn tnjk muka jer kot...
aduhh........
ustzh kata klu buat mmgu nie terlampau bz coz ade mtq jgk.....
ustzh dah khbr kat ustz suruh cncel tp mybe dah xsempt......
penulis n kgkwn yg xtahu menahu psl nie dtg jgkla ke sek....
ustzh call ustz kata km bebdk perempuan ada dkt surau.....
ustz suh km pegi kantin.....

so berjlnla km 6 sekwn ke kantin...(skdr memenuhi arahan)
krn xtahu apa sebnrnya funtion dtg skol arie nie....
smpi sj di kntin nmpk kelibat classmate (boy) kitaorg..
diaorg ade kat tmpt mkn guru di kntin....
km pun just menanti di luar...
mls nak msk coz tmpt tue dah sempit...

ahkirnyaaa nmpklah kelibat ustz yg tersnyum melihat km...
hahaha senyum ade mkna tue... hehehe
km lpk kat luar kntin ngan ustz..
ustz minta sori coz kem tue xjd mggu nie...
buat mggu dpn...
so ustz kata ade perjumpaan lg skli mggu dpn..
huhuhuhu..
nmpknya kena gi skol lg minggu dpn aduh!!!
utk cover meeting yg xjd n mghargai km yg dtg ptg tue....
ustz belanja kitaorg minum.... makcik kntin dtg ambik order....
ermm xtahu nie nak minum apa...
wardah oder milo ais.....
xsempt lg penulis nak oder ustz ckp..
"ermm satgi smua oder minum yg samala tue"
huhuhu.. ustz nie cm tau2 jer...
mmg tpt pon...
hahaha
penulis oder milo ais jgk...
n 4 lg kwn penulis oder milo ais jgk
huhuhu
sng skit keje makcik kntin nak bncuh air kat km...
bncuh 6 in 1 trus..
hehehe....
setelah berborak agk lama dgn ustz tentg perkembgan terkini...
ustz pon minta diri nak borak ngan bdk laki plak.....

jd bila ustz dah pegi.. mulalah 6 sekwn ini membuka citer sendiri.....
mcm2 citer yg dikongsi.... borak borak n borak.....
xlrt nak abihkn air..... 4 sekwnku yg lain minta diri nak jumpa sir khai....
penulis n mida minta diri nak blik dulu......
so smpi situlah dulu perjumpaan kitaorg kat skol...

butttt next week kena pegi skol blik.. huhuhuhu.........
xpelah.. niat nak tlg ustz insyaAllah ade blsn yg baik.. Amin.........



Tuesday, March 24, 2009

NURUL HUSNA FATIHAH


ermm siapa yea insan yg bernama diatas???

hehehe actually she is my lovely kazen.....


setalah namanya tlh dipopularkn oleh penulis blog nie

dia terus membuat lg satu permintaan..


disebabkn kazen nya ini(penulis) baik hati jadi akn ku tunaikn hasrtanya




sbgi hadiah spm yg dia dpt hehehe......


jd di sini akn ku paparkan koleksi gmbr kitaorg sms di kmpg.....









suasana before raya









nak gi jln raya umh sedara lain plak..




senyum spontan he3

-----will be continue------

p/s : kpd my lovely kazen tggu yea byk lagi gmbrmu yg akn ku paparkan huhuhu

*mana satu kazen penulis?? cuba tgk setiap gmbr... mana satu yg pic dia smua ade gmbr dia.. haaaa itulah dia hehehe.....

Saturday, March 21, 2009

blik kmpg...





assalamualaikum.......



huhuhu lama btl xupdate blog nie.....



lps dpt result jer trs bz...



mcm2 nak kena buat.....



ada sedara dtg umh...



pastue blik kmpg ...



so mlm nie jelah kesempatan yg ada...










sblum tue nak ucp tahniah la kat kgkwn yg berjaya....





best student dpt 9A..... tahniah2...... nnt klu dah dpt smbg blajq kat





tempt yg bgs2 jgnla lupa owg kat sini hehehe.....





diri ini xkn lupa kalian smua....





friendship forever!!!!








tidak lupa juga kepada my lovely cousin





NURUL HUSNA FATIHAH BT HALIT yg berjaya memperolehi 7A dlm SPM......





dan sorg lagi my lovely cousin





NUR FATIN BINTI HASHIM yg memperolehi 4A dlm SPM...





tahniah korg nyer result better than tuan empunya diri nyer result.... hehehe





nak ucp tahniah jgkla kat korg yg dah berjy dpt lesen kereta.....





kpd husna nnt blehla bwk yana pusing2 perlis naik saga br hehehe......







itulah wajah keceriaan my lovely kazen



lps nie adikku la pula kena berjuang dgn pmr nya...


klu xdpat 6A kena tendg gi skol lain... so..... beringatlaa sblm kena hehehe


apa2 pon good luck yea my little bro.. caiyok!!