Wednesday, May 20, 2009

---sahabat---

wahh.. lama btol xupdate........
hehehe xmood sbenarnyaa......
kali nie pon pendek jer post nya........


okeh2!!!
kali nie tetiba teringat kat kgkwn...
masing dah bw haluan sendiri.......
bebudak yg dpt matrik dr minggu lps lg dah pegi.......
ade yg pegi matrik tue trs dah xcontact penulis huhuhu...
entah dah lupa kat penulis kot......
almaklumlah hepi sgt kat sn tue........
anyway tetiba penulis nie rjin tgn buat video koleksi gmbr shbt2 penulis yg terkini......
video nie istimewa utk shbt2 penulis......
sapa yg view blog nie tgklah video nie yea....
ikhlas dr hati penulis buat shbt2 yg diingati.....

video

akhir kata hayatilah video nie yeaa....

n komenlaa apa2 yg patut...

hehehe....

Monday, May 11, 2009

dugaan demi dugaan.....

khabar gembira pd 6 mei 2009 xdpt dilupakan dlm hidup........
itulah saat yg paling bahagia pd hidup penulis.......
waktu yg dinantikan utk mendftarkan diri kembali menjd pelajar sekolah kian hampir...
hatiku bertmbah gembira bila seorg dr shbt penulis nak join skali ngan penulis utk mndftar.....
perasaan km berdua sgt hepi sekali krn itu adalah satu2nya sek yg mmg km hrp2kan.....
seawl 6.30 pg penulis dan family dah bertolak ke sek tue.....
smbil2 tue penulis msj ngan kgkwn lain diaorg dah smpi mana????
ayh penulis pon bknnya tau jln ker skol tue..
main redah jer..
hehehe.....
punya asyik melihat sign board smpi terlps tgk pgr skol kat tepi jln tue hehehe......
terpaksala patah blik..
tp tempat nak u-turn aduhai..
pnyalah jauh...
sbr jelah.....
smpi jer trs nmpk una.....
hehehe....
pastue nmpk emi jgk.....
wah dia dah smpi dulu huhuhu...
penulis n nae trus gi dftr.....
then trus duduk dkt una n her mom.....
borak2 kjp ngan dia then dtglaaa kgkwn yg lain.....
afiqah mida...
then nmpk jgk kelibat rfsan dkt tempat duduk lelaki.....
tetiba ternmpk ayah syakirin..
wahh dia pon nak register kat cni ker...
rupa2nya.....
ayh dia dtg ambik borg nak mohon pindah skol.......
tggu tggu tggu
sesi taklimat tingkatan 6 rendah bermula kol 10.30 tepat..
sblm tue mak penulis ada kata kat penulis yg akn dpt kat smka nie cuma 50 org.....
tp yg dah dftr sekarg 90...
jd xtaula...
hati penulis dah xsdp..
penulis bgtau nae ttg perkara nie..
dia pon tersentakkk...
jiwa km berdua kembali dlm ketakutan...
knp bleh jd mcm nie....
tgn dah jd sejuk bila dgr berita sedih cmnie......
pastue saat yg paling memilukan....

pegawai dr jpn berkata :

sekolah nie hnya dpt menempatkan seramai 50 org pelajar f6......
nama yg ditwrkan dpt oleh jpn sbyk 168 org.....
takat sekarg dah 90 lebih peljr mndftrkan diri.....
jd disini hendak sy katakan.....
kemasukan f6 ini akn di kaji semula n ditapiskn kembali......
hanya 50 org peljr akn terpilih utk smka nie.....
sy hrp kpd tuan2 n puan2 yg anak mereka xdpt boleh untuk membuat rayuan utk memasuki form6 ke sekolah biasa.....


ermm apa lg penulis n nae saling berpndgan...
seribu rs kekecewaan terpahat dpt hati...
knp mereka buat keputusan mcm nie.....
dahla penulis xdpt mana2..
klu yg nie pon xdpt.....
penulis nak kemana...
semua persoalan ini berada di minda penulis.....
ayh penulis pon geram knp mereka berurusan mcm nie..
kita dahla duduk jauh.....
mereka kata 20 mei nie br dpt beri kptsn sapa yg lyk ke skol tue......
mmg penulis sedey sgt2......
perasaan risau penulis semakin menebal......

secara kebetulan penulis terserempak ngan ustzh muslimah.....
rupanya dia ada ank sm umur dgn penulis.....
pastue jumpa jgk ngan ustzah azimah...
ustzh mmg xberubah mcm tue jer..
yg paling mengejutkan...
penulis dpt jumpa kembali ngan kwn penulis HUDA!!!!
wahh!! lm btol penulis lost contact ngan dia sejak dia pindah sek....
kwn lama borak pnjgla...
mcm2..
rs xcukup je tyme tue..
hehehe......
pastue jumpa ngan sorg exstudent sabar
dia f6 ats kat smka.....
kitaorg pggil dia kak fatin.....
penulis ambil peluang tnya mcm2 psl skol smka nie....
dia siap nak bwk pusing2 skol lg
hehehe
xsggup la penulis coz bknnya yakin lg penulis dpt skol situ.....
kang smkin kecewa.....
xsggup dah nak tanggung perasaan nie......
dlm kereta mcm2 pkir..
apalah nasib penulis nie..
lps satu...
satu...
ingatkan msk f6 nie sngla....
dulu smpi xde sp nak dftr f6...
knpla thn penulis nie rmi pulak laa yg berminat form 6 aliran agama nie......
utk merehatkan minda yg dok pkir mcm2 penulis ambik keputusan utk tido je spnjg perjalanan pulang ke rumah.......
smpi jer umh..
mcm2 pkir..
penulis nak apply apa lg nie...
dlm paper ade twrn ke kisdar...
ya penulis akn cuba apply ke kisdar.......
kuis pulak penulis br dpt apply secara online........
jd entahla mcm dah hilang punca nak smbg study kemana lg klu xdpt smka tue.....
pastue msj pulak bertubi2 masuk...
aduh segannya nak msj ngan diaorg.......
penulis minta ribuan kemaafan kpd mereka2 yg penulis xjwb soklan2 yg korg tnya...
penulis malu n segan sgt utk msj ngan korg saat nie.....
perasaan kecewa tue masih tebal .....
xde kekuatan utk mnjwb soklan2 korg...
ribuan kemaafan dipohon........

esok penulis nak kuar jalan2 ngan nae....
nak kc hilang skit tension dlm kepala kitaorg nie.....


Friday, May 8, 2009

kemanakah daku????

hari ini seperti yg ditetapkan oleh pihak penganjur yg berkenaan
satu perjumpaan kali terakhir bersm kwn2 sblm msing membawa haluan sendiri
akn diadakan di surau sekolah.....
penulis seawl 5.30 pagi dah bgn.. excited la konon..
pdhal bgn awl arr bj x iron lg.. nnt mak tinggal.. hehehe
lps iron trs mandi n bersiap....
janji nak gi umah masni dulu br gi skol......
tpt jam 6.50 pg penulis sudah bertolak ke umh masni.....
hehehe awl nyer nak buat cmna mak penulis mmg suka gi skol awl2.....

assalamualaikum.. masni oooo masni..... dah smpi nie hehehe......
wah windunya kat masni nie lm btl xjumpa dia almaklumlah dia br dpt cuti dr plkn tue....
borak borak borak.....
share cite br.....
share pengalaman dia kat sn...
then dia gi bersiap2 bila jam dah mnunjukn pkul 8 pg....
prjumpaan kul 9 pg......
tepat jam 8.40 pagi km berdua keluar mnggu bas di tepi jalan....
nak buat cmna dua2 xde lesen lg.. huhuhu....
smbil mnggu bus penulis hrp sgt2 yg sorg shbt penulis yg akn dtg naik motor ke skol tue xlalu ms km berdua tggu bus.....huhuhu
penulis berjaga2 setiap kali ade mtor kaler merah yg lalu......
tp entah mcm mana ade satu motor merah nie lalu penulis terleka smbil memerhati kenderaan bsr berwrna merah(bus awm)..... n alamak!!!
kwn penulis mnjerit...
dia tue la...
huhuhu...
xdan dah nak cover muka tyme tue.....
so apa lg yg boleh dikata.......
lps tue bus pon dah smpi...
lm btol laa xnaik bus nie... teringat tyme skolah dulu2 hehehe....
15 min lps tue smpilah km berdua di hdpn sekolah..
tunggu una kjp...
coz km nak jln skali msk skol tue.....
tetiba ternmpk sorg gdis ayu membawa motor...
eh!! cm knl jer...
owh!!! wardah... wah dah dtg skol naik motor sendiri.....
almaklumlah kwn dah ade lesen.......
smpi jer kwsn skol trs terserempak ngan sir mus(cikgu bio tyme F5)
biasalah soklan yg akn ditanya dpt smbg study kat mana????
ermm sembg skit ngan sir then ehah pon smpi....
borak jap ngan ehah tgk jam dah 9.30...
ish xkan kita 5 jer mana yg lain????
ekin kata nak dtg ngan cah tp xsmpi2......
sesat dah ker nak dtg skol.....hehehe
tggu tggu tggu
wait wait wait
bermulalah mjlis yg nak dibuat tue tpt jam 10 pg.....
seperti biasa pihak penganjurla yg perlu mulakan coz km yg dtg nie hnya menurut arahan.....
bg mengisi topik kami pd hari tue km diminta utk sharela skit apa twrn yg dpt n akan kemana slps nie.....
bermula ngan hero dulu kmudian heroin n begitulah brikutnya smpi habis......
mcm2 lah kptsn yg dah dibuat... ade yg nak gi matrik xnak gi u.....
ade yg nak gi u xnak gi matrik......
ade yg nak gi matrik or u dulu sblm dpt result kemasukan maktab........
ade gak yg xdpt mana2 twrn u matrik or maktab (mcm penulis arr)
ade gak yg dpt gi form 6 kat panglima n ade kat bota......
citer citer apa yg patut...
minta2 pendpt....
n apa yg membuat penulis terharu apabila ade salah sorg dr mereka ini menyatakan bhw kpd kgkwn yg just dpt gi stpm jgn laa sedey sgt...
stpm tue pon amat berguna sijilnya..
n sijilnya better then bebudak yg gi matrik........
walau di mana sj kita dpt smbg bljq kita smua sm sj.....
ermmm depa yg ckp mcm nie bleh buat penulis nangis jer.....huhuhu

pastue ade berita terkini berkenaan km bebudak arab sains nie......
ade cikgu yg terasa ngan sikap km..
aduh dlm saat mcm nie pon ade cikgu yg terasa...
xsedap hati juga dibuatnya.....
then lps jer prjumpaan km sepakat nak jumpa ngan cikgu yg terasa ngan sikap km......
nak minta ampun sgt2........
ermm bila dah kumpul ramai mcm nie secara kebetulan...
jumpalah lg ngan beberapa org guru lain....
soklan yg akan ditanya biasalah...
dpt smbg bljq ke mana???
kos apa??
jurusan apa????
penulis.. ermmm just mediamkan dirilah almaklumlah....
xdpt mana2 ipt n matrik.....
penulis cuma akn kembali ke zmn persekolahan dlm ms terdekat nie.....hehehe..
then ingat nak blik dahla......
smbg kjp ngan cah coz lm xjumpz ngan dia.....
cah btol2 bg penulis kata2 smgt..
n cah suruh penulis yakin n jgn malu ngan result penulis tue.....
coz xsemestinya diorg yg result bgs spm akn cemerlg di u nnt...
dia bg penulis byk sgt kata2 smgt n motivasi kpd penulis..
penulis sgt terharu ngan cah coz dia cuba utk membgkitkn keyakinan dlm diri penulis......
penulis smpi nangis2 dpn dia coz terharu sgt100X
dia kata kat penulis biarlah apa yg org nak pkir psl kita yg pentg....
apa yg kita buat tue adalah keputusan yg tepat dlm hidup kita wlaupon org dok perlekeh mcm2.....
biarlah apa org nak kata coz mulut org kita xleh nak tutup....
penulis amat bersyukur sgt2 krn dikurniakn seorg shbt seperti cah......
sayang sgt kat cah....
dan tibalah saat utk perpisahan ini huhuhu.. sedeynya.....
krn secara jujurnya separuh kekuatan yg ada dlm diri penulis skrg adalah kekuatan dr shbt2 penulis yg sgt2 penulis sygi.......
krn mereka sentiasa memberi penulis motivasi n membantu penulis bgn semula setiap kali penulis jatuh dan tidak berdaya lg utk berdiri......
shbt2 penulisla yg byk membntu penulis.......
syukran sahabat...
penulis sayang sgt kat korang smua....







penulis cdg nak pegi umh ehah kjp sementara menunggu mak penu
lis pulang dr skol....
then ehah n masni pulak dtg umah penulis..
diaorg nak gi pejabat pos...
then terus ke bgn kejap......
ermm diaorg lepak jap kat umh penulis...
then pas mkn tghhari diaorg gi bgn...
sedeylaaa nak berpisah huhuhu.. pasnie xtaula bila lagi bleh jumpa....
ermm lg satu perkara yg bermain di pikiran penulis adalah pndftran f6 nie.....
aduh!! mcm2 citer penulis dgr...
ade kata 11 mei nie gi dftr jer then blik..
ade kata gi dftr trs dok kat hostel tue..
ermm penulis pon dah penin...
then mak penulis kata alah bwk je brg2 tue stanby...
klu dia suh dok sn bwk turun brg2 klu dia suh balik kita blik la...
hehehe...
keputusan yg selamat.......
lg satu berita gembira buat penulis apabila ade sorg shbt penulis nie nak join skali ngan penulis wktu dftr tue.....
errmmm hepi laaa sgt2 coz xsgka dia nak ambik stpm jgk...
ingatkan dia nak ambik stam thn nie.....hehehe....
papepon brg keperluan utk ke sn satu apa pon penulis xbeli lg... hehehe
penulis rs nak beli skit2 jelah dulu.. tgk dulu keadaan kat sn mcm mana..
then br pkir brg apa yg perlu di bw lagi nnt....
rmi jgk kwn2 penulis yg akn berdftar di sn...
so jumpa korg di sn nnt..........



Tuesday, May 5, 2009

akhirnya!!!!

syukur sgt2 kehadrat illahi coz akhirnya apa yg penulis impikan tercapai.....
tepat jam 6.40 pagi penulis dah terpacak dpn komputer...
ibubapa penulis pon sm.....
msing2 berdebar nak tgk keputusan kemasukan tingkatan 6 bwh 2009...
penulis amatlah sekali berdebarannya.......
clik clik clik...
dptlah cr web utk semakan.....
dgn debaran di dada penulis menaip no ic di situ.....
dan syukur alhamdulillah penulis dpt smbg study 4 stpm aliran agama......
smka sultan azlan shah.....
rmi jgkla kwn penulis yg dpt gi skol tue jgk....
antaranya : una mira afiqah mida nae rafsan fizree emi syakirin
ada jgk kwn2 penulis yang dpt form 6 kat smk panglima bukit gantang.....
antaranya : mimi ain masni dila arief.....
diaorg nie kena jurusan sains....
ermm xtahula knp diaorg leh dpt kat pglima..
mybe result sains bgs kot huhuhu....
apa2 pon tahniahla kpd semua.....
walaupon xdpt gi ipt at least dpt gak smbg bljq....
biarlah org nak kata apa pon.. janji dpt blajq.....

anyway kpd kgkwn lain......

ekin: matrik dpt.. maktab pon dpt gi interview.....ipt pon dpt gi uitm.....
wah byk pilihan nie....hehehe

ehah: matrik dpt..... maktab dia dah xgi interview arietue hehehe..... uitm pon dpt......
masih dilema xtahu nak gi u ker matrik hehehe

wardah : matrik dpt.... maktab dpt gi interview.. tp ipt xdpt...... ayhnya suh gi maktb hehehe..
papapon dia gi matrik dulu.....

anisah : matrik dpt.... maktab pon dpt interview.. ipt dpat uitm kos pengajian perniagaan lg.....
bleh buka bisnes la lps nie...

inah : dgr khbr dpt matrik... ipt n maktab xtaula coz dia ade kat plkn xleh nak tnya hehehe

shue : xdpt matrik... tp dpt gi uitm... dia pon dpt twrn f6 kat pglima jurusan sains...

guyz plak....

dayat : dgr citer dpt matrik.... ipt pon dpt.....nak ke mana entahla..

habib : dpt matrik..... ipt pon dpt kat USIM lg tue..... maktb pon dpt gi interview.... tp skrg
dia ambik STAM.. mybe exam thn nie.... xtaula apa target dia.. klu nak tau gi tnya tuan
empunya dirila hehehe

azwan : matrik dpt.. ipt dpt uitm...maktb xpasti hehehe.....

naim : matrik dpt... ipt sm ngan habib kat USIM.... maktab?? entahla xtahu plak....

akashah : matrik dpt... ipt dpt kat UIAM.... maktab xdpt dikenal pasti huhuhu...

faizal : dgr citer matrik dpt... ipt??? maktab??? xtahulah...hehehe

fadhli : matrik dpt.... ipt dpt gi uitm..... maktab dia xdpt.....xtaula dia nak kemana...

ermm rsnya semua penulis dah sebut..... klu ade yg xde sory....
mybe penulis xtau citer terkini korg smua....
anyway good luck la kemana sj korg smbg bljq.....
penulis?? akn kembali menjd pelajar sek dlm ms terdekat nie hehehe......

mybe jumaat nie ada perjumpaan kali terakhir ngan kwn2 penulis sblm smua gi smbg study.....
dimana prjmpaan tue xtentu lg....
masih dlm perbincgn kot.. hehehe......

Sunday, May 3, 2009

emosiku???

tanggal 1 mei.....
bzlah line internet coz berpusu2 nak cek upu......
penulis seawal 6.30 pagi dah terpacak dpn komputer nak online....
cari cari cari akhirnya ada msj mengatakan upu bleh cek bermula 12 tgh hari....
jd lambat lg nak cek upu.....
seperti biasa penulis akn meneruskan aktiviti penulis sbgi org gaji di rumah penulis huhuhu.....
mak penulis kata ptg tue nak pegi umh kwn mak penulis ade mjlis smbt besday anak dia......
so ptg tue seblm pegi mak ade tnya nak tido tak umh makteh coz esk tue ade kenduri sedara kat sblh umh makteh....
so penulis kata bleh gak coz penulis dah lama xtido sn smpi makteh penulis dah bising...huhuhu
ms kat mjlis kwn mak tue.... adalah jumpa cikgu2 penulis ms skol rendah....
paling xsngka penulis dpt jumpa ngan sorg cikgu penulis nie yg dah lama sgt penulis xjumpa.....
ustazah ummi nadhrah.....
hepi sgt dpt jumpa ngan ustzh lagi......
dlm kehepian tersebut penulis msih risau coz xdpt nak cek upu lg......
atie penulis rs xsedap sgt...
mcm2 penulis pkir.....
blik je rumah terus penulis online....
coz nak cpt nak blik umah makteh plak lps nie.....
dlm keadaan yg kelam kabut tue penulis dpt jgk cek kgkwn penulis yg lain....
xdpt dinafikan mmg sedih...
emosi penulis tyme tue mmg xbpa nak baik.....
dgn perasaan yg mencuka nie penulis gagahkan diri gi kms beg nak blik kmpg...
pastue elok nak gi je mak penulis kata kazen penulis dua2 dpt gi uia...
tyme tue air mata nie dah nak menitik penulis thn je.....
dlm perjalanan penulis mmg xbersuara lgsung...
smpi je kat kmpg trus penulis msk bilik air...
huhuhu dah xdpt nak thn air mata lg......
tp nak buat cmna penulis terpaksa jgk kn berhdpn ngan org2 yg tnya penulis dpt smbg study mana.......
apa yg penulis dpt katakan..
penulis hnya mampu tersenyum walaupon dlm atie nie hnya tuhan sj yg tahu....
esknya pg2 lg fon penulis dah msk msj...
ermm nie mesti nak tnya psl upu la nie.....
ttp lain plak yg penulis dpt....
ada sorg shbt penulis nie dia ckp yg dia br tgk blog penulis....
dia tnya penulis skol apa yg penulis target tue...
n dia ade gak bg cdgn suh penulis apply kuis or kisdar.....
bkn penulis xnak pegi tp wisau psl byrn dia..
penulis xdpt biasiswa.....
then dia kata xpe biasiswa kita dpt nnt.....
entahla penulis pon xbpa phm sgt konsep nie....
shbt penulis nie kata xpe yg penting penulis mohon dulu...
nak pegi xpegi lain cerita......
well syukran bebykla ats cdgn yg diberikn...
akn penulis fikirkan psl kolej2 nie....
pastue ms kenduri sdg berlgsung penulis tgk dr tingkap je umh kenduri tue..
mls lagi nak pegi tggu org reda skit br nak pegi.....
secara xlgsg rmila sedara2 sblh mak penulis yg dtg.....
rmi sgt smpi penulis pon xknl n xtau nak pggil diorg apa......hehehe
ehh pak uda ade dtg gak laaa.....
jumpa dia tnya khabar....
pak uda penulis nie muda gi...
beza umo dia ngan penulis 6 thn je....
pak uda ingat penulis nie skol lg.. hehehe
pdahal penulis dok umh 4 bulan dah....
sembg ngan dia...
dia tnya penulis nak smbg bljq mana....
penulis just kata ambik stpm jelah peluang tue je yg ade.. yg lain xdpt......
trs pak uda penulis kata biar btol ambik stpm.....
kwn2 pak uda kata stpm nie susah..
bljq dia cm mati hidup blik tau....
ish3 pak uda nie sj nak takutkn penulis ke?????
geram btollaaa......
smpi atie dia kata cmtue...
sedey penulis dia dia kata mcm tue......
klu xambik stpm nak smbg apa lg????
keje jd org gaji??
owh tidak!!!
pastue dia ketawa...
dia kata xpelah.. ambik je stpm tue...
nak buat cmna dia kata dah xde rezeki kita..
kgkdg tue kita dah study bagai nak rak tp result cmtue je......
pak uda kata takpe pak uda dulu pon penah rs cmna bila org lain dpt gi merata kita xkemana....
yang paling penting jgn putus asa......
ermm penulis rs cm nak nangis je bila pak uda kata mcm tue kat penulis...
cm tau2 je perasaan penulis time tue.....
huhuhu....
penulis dok di umh makteh spmi kol 6 ptg.....
biasalah dah kenduri lauk lbih2 tue smua diangkut bwk blik hehehe...
smpi je kat umh penulis trs msk blik masukkn gmbr2 pengatin dlm laptop....
then lps isyak ingat nak online kejap....
Allah izin ujn lebat mlm tue..
so xbrani nak online.....
apa lg penulis msk blik terus tertido......
zzZZZzzZZZzzzz....