Friday, June 3, 2011

‎~•♥•~ rindu antara kita terubat jua ‎~•♥•~







assalamualaikum.......
alhamdulillah masih diberi peluang oleh Allah swt
untuk bernafas lagi pada hari ini...
setelah sekian lama tangan ini tidak mencoretkan sesuatu di sini..
kali ini penulis datang merajinkan tangan penulis untuk menaip dan mencoretkan sesuatu kenangan di sini bersama mereka yang tidak pernah penulis lupakan.....

perancangan demi perancangan hati penulis berbunga2 tatkala mesej yang diterima ada sahabat dan sepupu penulis ingin menyerang rumah penulis beberapa hari.....
dalam minda hajat hendak membawa mereka berjalan2 di sekitar kawasan petempatan penulis... tapi apakan daya manusia hanya mampu merancang tetapiAllah yang menentukan.....
khabar tiket keretapi telah habis dalam tempoh 3 hari terdekat telah membantutkan perancangan......
mungkin tiada rezeki unuk meluangkan masa bersama mereka kali ini.....
penulis pasrah dan berfikir mungkin ada hari yang lebih baik Allah telah aturkan untuk pertemuan kami semua......

khabar gembira dari ayahanda ingin pulang kekampung secara tiba-tiba membuatkan penulis terfikir untuk berjumpa mereka di sana......
mesej di hantar dan perancangan di atur........

Hari : Selepas hari isnin sebelum hari rabu :)
Tempat : Sungai Batu Pahat , Perlis
Waktu : setelah munculnya nur dari langit

penulis memulakan perjalanan menuju ke batu pahat bersama sepupu penulis...
setibanya di sana menanti kehadiran sahabat lama bersama adik beradiknya.........
melihat dari jauh kenderaan itu terlihat wajahnya.... yaaa penulis rindu akan wajah itu dan tidak menyangka hampir tiga tahun tidak pernah ketemu hari ini dapat lagi bertentang mata dengannya...... di dalam hati bersyukur tidak terhingga dengan
ikatan ukhwah yang Allah berikan antara kami masih kuat dan tidak terputus.....



peluang yang diberikan ini digunakan sebaik2nya dengan berkongsi cerita dan segala pengalaman di tempat belajar masing-masing...
sungguh tidak disangka sahabat baik penulis di MATRI bertemu dengan sahabat baik penulis di SABAR dan mereka menjadi kawan baik di tempat mereka menuntut ilmu sekarang..... terasa kecilnya dunia ini dari utara hingga selatan mereka bertemu dan banyak cerita di kongsi..... seolah2 sahabat di MATRI mampu menyelami kisah penulis di SABAR dan sahabat di SABAR dapat menyelami kisah2 penulis semasa di MATRI....... masyaAllah.... cantiknya ukhwah yang Allah aturkan untuk kita.....






dalam keasyikan berkongsi cerita ternyata sahabatku ini n sepupuku dalam proses untuk menguruskan sesuatu program..... sahabatku beria-ria mengajak penulis untuk join bersama mereka dan meminta penulis menemani dia sebagai urus setia bahagian multimedia kerana dia keseorangan..... sepupuku hanya tersenyum sebab dia kena urus yang senang je hehehe....... wahhhhh program2 seperti ini memang dirindui... penulis di pujuk rayu lagi dengan di umpan bahawa ramai lagi sahabat2 batch sama dgn penulis yang join program tersebut azimah jalilah najihah n beberapa kakak2 senior MATRI.... malahan junior2 MATRI yang penulis dah ramai tak kenal turut serta..... jauh di sudut hati penulis teringin sangat nak join dan berada kembali di dalam kelompok itu yang
agak lama penulis tinggalkan...... namun ada beberapa perkara yang menyebabkan penlis tak dpat nak join :

1) masih ada urusan keluarga yang penulis perlu selesaikan sebelum kembali ke Perak

2) penulis tak join mesyuarat yang pihak urusetia buat jadi kehadiran penulis mungkin menganggu kerja2 kalian

3) nmpknya kehadiran junior kita lebih ramai dari batch kita s
udah semestinya penulis akan menjadi perhatian kalau datang ke situ di tambah pula banyak yang tertukar nama penulis dgn sepupu penulis kerana kami di katakan kembar lain ayah lain mak masa kat MATRI(hehehehe alasan tak berapa nak releven tapi itulah hakikatnya hehehe)

jadi kepada sahabatku atiqah penulis berharap sangat anda tidak berkecil hati dengan ketidakhadiran penulis untuk menemani anda di meja hadapan pentas semasa program hehehe..... apa2pown kerja keras anda menghasilkan video gimik hingga tak tidur malam tidak sia2..... good job.... video gimik pown best penulis dah tengok hehehe.....



pertemuan kita yang seketika itu sudah cukup bermakna buat penulis... semoga suatu hari nanti
kita dapat bertemu lagi mencoretkan kenangan2 indah kita bersama..........




~~teristimewa buatmu~~

walau molekul hidrogen pecah sekalipun,
walau sejitu mana ikatan H2O
setiaku padamu sebagai sahabat
tiada sisihan relatif sekukuh bak ikatan DNA
itulah erti sebuah PERSAHABATAN.......



best LOVE from u to me




seandainya 1 hari nanti kita terpisah,
maka utuslah berita walau sepatah...
seandainya 1 hari nanti kita berjauhan,
maka abadikanlah segala kenangan....
seandainya 1 hari nanti persahabatan kita terkubur tak bernisan,
maka usahlah dikesalkan mengapa kita dipertemukan..
anggaplah semua ini pengalaman yang mengajar kita untuk menghargai pertemuan........






sahabatku...
biarpun daku bukannya angin yang mampu mendinginkan pantai hatimu,
bukannya tanah yang mampu disemai benih segalanya,
bukannya bintang yang mampu bersinar terus di kamar kehidupanmu,
namun..... daku adalah sahabatmu
yang sentiasa ada sekiranya kau memerlukan diriku....
jutaan terima kasih segala yang tercipta antara kita
daku begitu senang dengan segala yang ada padamu
dan daku sangat2 bahagia mepunyai sahabat sepertimu................




11 comments:

  1. nice post..he3x

    ReplyDelete
  2. salam kunjungan maya,
    laa.. kami pihak urusetia sgt2 berharap utk anda dtg,
    tp x sangka pulak yang kliyana brshbt baik dgn kak atikah.erm. (",)

    ~ Pelaut Rabbani ~

    ReplyDelete
  3. akashah
    thanks!!! ukhwah itu memang indah.. ;)

    ReplyDelete
  4. pelaut rabbani

    salam kembali... berharap utk datang ke????? seganla gipown korang dah meeting tetiba je k liyana nak mncul tyme program rasa cam xbest pulak... rs cm menyibuk je walaupon di paksa habis-habisan oleh atikah suh k liyana pi teman dia hehehe..... mybe next tyme program bleh kot tp klo ade owg sudi ajaklaa hehehe...kitaorang mmg kawan baik.. bru tahu yeaa... n one more thing i also knows a lot of story about u there... sounds good hehe (^_^)

    ReplyDelete
  5. salam, yana.. see? mana ada menyibuk..ha3.. tu pakar gimik pun mengalu-alukan kdatangan seniornya (^_^) insha Allah pasni yana bley join skali kn kn? take care yana!! smoga ukhuwah yg tbina kekal sampai ke syurga.. selamat belajar & menempuh alam baru.. Rabbuna Yussahil <3

    ReplyDelete
  6. yana,, ttg video gimik tu bukan kmi yg wat taw.. yang 2 Mr. MQ, Mr. Nabil & Mr. Salim yg wat (^_^) kreativiti mggambarkan pgunaan imaginasi yg maksimum... (p/s : kmi cuma tekan play je.. hu3) pape pun cter alien mmg best!!

    ReplyDelete
  7. atiqah

    ika sudah2laa nak cri back sbb diri ini tak teman kamu hari tue hehehe....pasal video gimik tue telah2 pelakon dlm tue yg bwt.... dsyat boleh hilang2 gitu.. tp pling kelakar tgok yg pintu pgr gerak sendiri tue cm xbpa nak jdi.... hehehe apa2 pon good job kat junior2 yg mampu bwt video semantap itu....bkn nsenang nak jadi alien (^_^).....good job juga kat ika yg tak tydo mlm coz nak kc yg terbaik kat para peserta...n saya amat menghargai paksaan yg kamu suh saya pi tue tetapi saya tak pi pown hehehe.... mybe next tyme yeaa.....
    ~~ukhwahfillah abadan abada~~

    ReplyDelete
  8. yana.. eh, mana ada cari back? back up tu pun trun scr automatik dr langit.. ha3.. xpe yana, 4 sure, insha Allah nnt mst yana p kn? kalu xnk teman kmi jaga lappy, it's ok.. kmi bg seat plg dpn skali.. jd pceramah terus ;)

    ReplyDelete
  9. terharu betul dgn ukhwah kyana ngan ktiqah,
    moga terus bershbt hingga ke syurga,
    apa2pun.. betul kata ktiqah tu,
    kyana mesti turun ke progrm2 perlis lps ni,
    klu malu nk perknlkn diri,
    Qawim boleh tlg perknlkn terutama pd junior2. (",)

    salam perjuangan.

    ReplyDelete
  10. atikah azmi

    turun dari langit???? amboi dsyt tue.... penceramah terus????? byaklaaa ika... jgn cari pasal.. xlayak lagi nak bagi ceramah kat orang lain... kena ceramah kat diri sendiri dulu habis2an baru boleh ceramah kat orang lain hehehe.....

    ReplyDelete
  11. pelaut rabbani

    moga ukhwah kami sampai syurga Amin.....
    ukhwah itu memang indah :)
    diperkenalkan kepada junior2??????
    xmau2.... segan laaa...
    biar diaorang kenal sendiri... tak perlu diperkenalkan.....
    qawiem diam2 je jgn khabor apa2 yea.... hehehe

    ReplyDelete